En Sıcak Konular

‘Dünya dijitalleşmede Türk bankalarını izliyor’

16 Temmuz 2019 08:09 tsi
‘Dünya dijitalleşmede Türk bankalarını izliyor’ Bu yıl 50. yılını kutlayan Euromoney, Akbank’ı ‘Dünyanın En İyi Dijital Bankası’ seçti.

‘Dünya dijitalleşmede Türk bankalarını izliyor’

DÜNYA 

Bu yıl 50. yılını kutlayan Euromoney, Akbank’ı ‘Dünyanın En İyi Dijital Bankası’ seçti. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil,”Dünya bankacılık sektörü dijitalleşmede Türk bankalarını yakından takip ediyor” dedi.

Akbank, “Dünyanın En İyi Dijital Bankası” seçildi. Bu yıl 50. yılını kutlayan Euromoney’nin “Awards for Excellence 2019 - Mükemmellik Ödülleri 2019” töreni İngiltere’nin başkenti Londra yapıldı. Ödül töreninde “Dünyanın En İyi Dijital Bankası” seçilen Akbank, aynı zamanda “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Dijital Bankası” unvanını da aldı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 27 yıldır 100 ülkede düzenlenen ve bankacılık sektörü tarafından yakından takip edilen Euromoney ödüllerinde Akbank ın 13. kez “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçilerek, kırılması güç bir rekora imza attığını söyledi. Binbaşgil, böyle bir ödülü alabilmek için teknoloji yatırımından bankacılık vizyonuna, güçlü finansallara kadar birçok kritere bakıldığını dile getirerek, “Akbank’ın kazandığı bu önemli ödüllerde güçlü finansallarının yanı sıra, teknoloji yatırımları, yeni nesil bankacılık vizyonu ve geleceğin bankacılığı konusunda yaptığı çalışmalar etkili oldu.” ifadelerini kullandı.

Teknolojiye 400 milyon dolarlık yatırım

Bankanın finansal gücünün yüksek olduğuna dikkati çeken Binbaşgil, “Geleceğimize bu sayede yüksek yatırımlar yapabiliyoruz. Finansal gücümüz vizyonumuzu gerçekleştirmeye, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bankacılıkta dijital dönüşüme liderlik etmemize olanak sağlıyor. Sektörümüz bu konuda çok iyi bir yerde. Öyle ki, dünya bankacılık sektörü dijitalleşmede Türk bankalarını yakından takip ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin geleceğine inandıklarını ifade eden Binbaşgil, “Koşullar ne olursa olsun ileriye yönelik yatırım yapmaktan hiçbir şekilde geri adım atmıyoruz. 2018 nispeten zor bir yıl olmasına rağmen teknoloji ve inovasyona 200 milyon dolar yatırım yaptık. 2019 yılında yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapacağız. İki yılda teknoloji ve inovasyona 400 milyon dolarlık yatırım çok önemli.” diye konuştu.

Tüm dünyada bankalar dahil tüm şirketlerin iş yapış şekillerinin evrildiği çok önemli bir dönüşümden geçildiğini belirten Binbaşgil, “Sektörümüze yeni yaklaşımlar getirmek, yeni teknolojilerle hizmet kalitemizi geliştirmek için çalışmaya ve bu alanlara yatırım yapmaya aralıksız devam ediyoruz. 2017 yılında temelini attığımız Akbank Veri ve Yaşam Merkezi’mizi bu yıl kullanıma açıyoruz. Türkiye’de bankacılığın şekillenmesinde bu merkezimizin önemli bir payı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Dijitalleşme ile milyonlar gelir

Türkiye’nin önünün açık olduğunu ve Akbank’ın her yıl milyonlarca dolar yatırım yaptığını aktaran Binbaşgil, bankacılık sektöründe dijitalleşme alanında regülasyon çalışmalarının yapıldığını söyledi. Binbaşgil, finans sektöründe kapsayıcılığın önemli ve en kritik konulardan bir tanesi olduğunu dile getirerek, “Dijitalleşme ile milyonlar bankacılık sektörüne girer” dedi. Binbaşgil, Akbank olarak her yıl nette 500 bin ila 1 milyon müşteri kazandıklarını kaydetti. Fintechleri hiçbir zaman rakip olarak görmediklerini, onlarla ortak çalışmayı hedeflediklerini anlatan Binbaşgil, Akbank olarak 100 civarında fintech ile çalıştıklarını belirterek, “Dijitalleşmeye bu kadar yatırım yapmasaydık, tüketicilere maliyet yansıması daha fazla olurdu” diye konuştu.

300 şube ‘Fijital’leşti

Hakan Binbaşgil, bankanın gelecek vizyonuna ilişkin şunları kaydetti: “Bankamızın önemli ayrıştırıcı özelliklerinden olan Yeni Nesil Akbank Şube Modeli kapsamında Türkiye çapında 300’e yakın şubede dönüşümü gerçekleştirdik. Yaklaşık yüzde 40’lara geldik. Bu dönüşüme devam ediyoruz. Hızla devam eden ve önemli yatırımlar yaptığımız yeni şube modelimizle iddialıyız.Teknolojiyle şekillenen ve odağında insan olan, hem fiziksel hem dijital olan yeni fijital şube modelimizle geleceğin bankacılığını bugünden müşterilerimize sunuyoruz. Finansal Zeka adını verdiğimiz akıllı hizmet platformuyla müşterilerimizin ihtiyacına çok daha etkin bir şekilde cevap veriyoruz. Bekleme süreleri yarı yarıya indi. Müşteri kazanmaya devam ediyoruz. Dijitalleşme ile bankanın kapasitesi artıyor."

PARANIN SOSYAL HALİ ‘TOSLA’

Hakan Binbaşgil, lansmanını eylül ayında yapacakları gençlerin finansal hayata entegrasyonu konusunda da öncü bir projeye imza attıklarını belirtti. Türkiye’nin geleceği olan gençleri çok önemsediklerini ifade eden Binbaşgil, onların günlük bankacılık işlemlerini eğlenerek, sosyalleşerek yapabilmeleri için farklı çalışmalar yaptıklarını anlattı. Binbaşgil, bunun en son örneğinin; Türkiye’nin ilk banka iştiraki finansal teknoloji şirketi (fintech) olan Aköde tarafından geliştirilen “Tosla” uygulaması olduğunu söyledi.Tosla ile gençler için yeni bir dönem başladığının altını çizen Binbaşgil, “Gençlere, Akbank müşterisi ve hatta herhangi bir banka müşterisi olma zorunluluğunu ortadan kaldırarak günlük finansal işlemlerini yapmaları için eğlenceli ve sosyal bir platform sunuyoruz. Tosla, paranın sosyal hali” şeklinde konuştu.

İŞLEMLERİN YÜZDE 94’Ü ŞUBE DIŞI

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, Akbank’taki işlemlerin yüzde 94’ünün şube dışı kanallardan yapıldığını belirterek, “Her 3 ihtiyaç kredisinin 2’si yine bu kanallardan müşterilerimize ulaşırken, yüzde 51’i sadece mobilden kullandırılıyor. Kredi kartı satışlarımızın ise yüzde 50’den fazlası müşterilerimize şubemiz dışındaki kanallarımız üzerinden erişiyor. Aktif müşteri penetrasyonumuz yüzde 60 düzeyinde ve müşterilerimiz ayda ortalama 30 kez mobil uygulamamıza giriş yapıyor.”


Bu haber 1,314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,872 µs