En Sıcak Konular

8 milyar liralık yatırım tamamlama vizesi aldı

29 Temmuz 2019 11:18 tsi
8 milyar liralık yatırım tamamlama vizesi aldı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dün Resmi Gazete’de yayımladığı Mayıs 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesinde 1-31 Mayıs 2019 dönemine ilişkin tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgelerini ilk kez açıkladı.

8 milyar liralık yatırım tamamlama vizesi aldı

DÜNYA 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dün Resmi Gazete’de yayımladığı Mayıs 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesinde 1-31 Mayıs 2019 dönemine ilişkin tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgelerini ilk kez açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgelerini  ilk kez açıkladı. Mayıs ayında yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesi alan firmaların sabit yatırım tutarı 8 milyar 361 milyon 672 bin 100 lira olarak gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın geçtiğimiz mayıs ayında gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında DÜNYA Gazetesi yatırım teşvik belgelerinin  kapatılmasına yönelik  istatistiklerin  yayınlamasını gündeme getirmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, dün Resmi Gazete’de yayımladığı Mayıs 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesinde 1-31 Mayıs 2019 dönemine ilişkin tamamlama vizesi yapılan yatırım teşvik belgelerini ilk kez açıkladı.

Bu dönemde yatırım teşvik belgesi tamamlama vizesi alan firmaların sabit yatırım tutarı 8 milyar 361 milyon 672 bin 100 lira, bu firmalarda istihdam edilen kişi sayısı 20 bin 618 olarak gerçekleşti. Sanayi yatırımları için öncü gösterge niteliğindeki teşvik belgelerinin kapatılmasına yönelik istatistikler, analiz imkanı sağlayarak veri ve istatistiklerin üretilmesine imkan sağlıyor. Sonraki yatırımlara yön vermesi açısından önemli olan bu veriler, yeni atıl yatırımlar ile kaynak israfının da önüne geçilmesini sağlıyor.

501 yatırım teşvik belgesi verildi 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan Mayıs 2019 dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesine göre, mayıs ayında  501 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Belge alan projelerin sabit yatırım tutarı 13 milyar 568 milyon 750 bin 470 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 19 bin 771 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Öte yandan, aynı dönemde sabit yatırım tutarı 11 milyar 860 milyon 661 bin 39 lira olan ve 2 bin 108 kişinin istihdam edilmesi öngörülen 39 yatırım teşvik belgesi iptal edildi.


Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,387 µs