En Sıcak Konular

Dolar/TL, 5.57 seviyesine geriledi

30 Temmuz 2019 13:15 tsi
Dolar/TL, 5.57 seviyesine geriledi TL'nin dolar karşısında değer kazancı bugün de devam ediyor. Bir ara 5.60'ın üzerine çıkan dolar/TL, 5.5650 seviyelerine doğru çekildi.

Dolar/TL, 5.57 seviyesine geriledi

DÜNYA 

TL'nin dolar karşısında değer kazancı bugün de devam ediyor. Bir ara 5.60'ın üzerine çıkan dolar/TL, 5.5650 seviyelerine doğru çekildi.

Piyasalar bir yandan yarın gerçekleşecek Merkez Merkez Bankası (TCMB) enflasyon raporunu, diğer yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını bekleniyor. TCMB Başkanı Murat Uysal'ın bundan sonraki para politikasına yönelik piyasaya vereceği mesajlar önemli olacak. Öncesinde ise bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalar takip edilecek.

Küresel piyasaların merakla beklediği Fed'in bugün başlayacak ve yarın sona erecek para politikası toplantısında ise politika faizini 25 baz puan indireceği tahmin ediliyor. Fed bu kararı alırsa, 10 yıldır ilk defa faiz indirmiş olacak.

Vadeli işlem kontratları yatırımcıların Fed'den 25 baz puan faiz indirimini fiyatlara yansıttıklarını, yarım puan faiz indirimi beklentisinin ise oldukça düşük olduğunu gösteriyor.

Yatırımcıların gelecek bir yıl içinde 100 baz puan faiz indirimi fiyatladıkları göz önüne alındığında ise olası bir indirim kararından ziyade faizlerin bundan sonraki seyri hakkında Fed'den gelecek açıklamalar daha yakından izlenecek.

Bu arada Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikasında değişiklik yapmadı. Ancak BOJ ekonominin yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmakta güçlük çekmesi halinde para politikasını gevşetmekte "tereddüt etmeyeceğini" belirtti.

Bugün en yüksek 5.6231, en düşük 5.5653 seviyelerini test eden dolar/TL, saat 11:20 itibariyle 5.5730 seviyesinde yer aldı.


Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,416 µs