En Sıcak Konular

Laleli esnafından ticarete 3 milyar dolarlık katkı

31 Temmuz 2019 08:58 tsi
Laleli esnafından ticarete 3 milyar dolarlık katkı Yolcu beraberindeki satışların ihracata dahil edilmesiyle birlikte Laleli'deki tekstil satışları artık ihracat kapsamında sayılacak. Bu satışların ihracata katkısı ise 3 milyar dolar olacak.

Laleli esnafından ticarete 3 milyar dolarlık katkı

DÜNYA 

Yolcu beraberindeki satışların ihracata dahil edilmesiyle birlikte Laleli'deki tekstil satışları artık ihracat kapsamında sayılacak. Bu satışların ihracata katkısı ise 3 milyar dolar olacak.

Yolcu beraberindeki eşyaların ihracat kapsamına alınmasıyla Laleli esnafı da ihracatçı statüsüne dahil olacak. Bu durumun Laleli'de yeni bir dönemin kapılarını açtığını bildiren Laleli Sanayici ve Işinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, "Yıllardır kargo şirketleri üzerinden faturalandırılan Laleli ihracatı artık kayıtlı hale gelecek ve esnafımız ihracatçı sayılacak. Böylece KDV iadesi ve devlet teşviklerinden de yararlanabilecek" diye konuştu. Eyyüpkoca, "Mikro ihracat sürecinde Laleli'den ihracat şampiyonu çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Laleli’de merdiven altı gözükse de birçok ihracat yapan firma olduğunun altını çizen Eyyüpkoca, bu doğrultuda mikro ihracatı önemsediklerini ve bunun için 6 aydır aralıksız çalıştıklarını dile getirdi. Geçen yıl Laleli’de satışların güzel geçtiğini de ekleyen Eyyüpkoca, bu yıl da aynı oranda güzel bir yıl olacağını düşündüklerini ifade etti. Her yıl mayıs ayında en iyi satışları yaptıklarını dile getiren Eyyüpkoca, geçen yıldan farklı olarak bu yılın mayıs ayında satışların iyi olmadığını sözlerine ekledi.

“Çin’i rakip olarak görmüyoruz”

Çin’in kategorisi ile kendi kategorilerinin farklı olduğuna dikkat çeken Eyyüpkoca, “Çin'i rakip olarak görmüyoruz” dedi. Çin’de maliyetlerin arttığını söyleyen Eyyüpkoca, kendi satışlarının  da Çin’den daha hızlı olduğunu vurguladı.

Ticaret savaşlarında da direkt olarak Laleli’ye bir etkinin söz konusu olmadığını bu etkinin ülke bazında olduğunu ifade eden Eyyüpkoca, “Ticaret savaşlarının bize yansıması yüzde 50’lerde diyebilirim” dedi. Fuarların da ciddi manada kan kaybettiğini aktaran Eyyüpkoca, “Ticaret heyetlerini sıklaştırmaya çalışmalıyız” diye konuştu. Afrika ile ilgili uzun yıllar çalışmaları olduğunu bildiren Eyyüpkoca, şimdilerde bunun meyvelerini yediklerini söyledi. Irak’a ithalatta bazı ürünlerde sıkıntılar yaşandığını kaydeden Eyyüpkoca, “Irak pazarında bizim sektörümüz ile ilgili herhangi bir kriz yok” dedi. Son olarak sosyal medyadan ürün satışlarıyla ilgili de konuşan Eyyüpkoca, “Sosyal medyadan satışlarla ilgili herhangi bir tehlike görmüyorum” şeklinde konuştu.

Laleli Fashion Shopping Festivali’ne 250 alıcı gelecek

Laleli Fashion Shopping Festivali ile Laleli’nin açık hava alışveriş merkezine dönüşeceğini bildiren Eyyüpkoca, “Bu yıl festival için 40 giyim mağazası stand kuracak. 40 ülkeden her biri en az 10 mağaza sahibi olan 250 alıcıyı ağırlayacağız” şeklinde konuştu. Bu yıl etkinliğin sekizincisinin düzenlendiğini kaydeden Eyyüpkoca, firmalar ve misafirlerin ticari bağlantılar ve B2B görüşmeler gerçekleştireceğini dile getirdi.

 "Atatürk Havalimanı’na antrepo tesisi başvurusu yaptık”

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, yeni havalimanında kargo taşımacılığı tam olarak gerçekleşmediği için ürünlerin Atatürk Havalimanı’nı antrepo tesisi olarak kullanması için başvuru yaptıklarını dile getirdi.


Bu haber 1,060 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,164 µs