En Sıcak Konular

Tırsan'ın Adapazarı kampüsü teknoloji üssü oldu

2 Ağustos 2019 09:08 tsi
Tırsan'ın Adapazarı kampüsü teknoloji üssü oldu Adapazarı üretim kampüsünde Avrupa’nın en büyük ve en teknolojik Low-Bed fabrikasını faaliyete geçiren Tırsan, tek tesiste 4 mega fabrika konsepti ile Avrupa’da liderliğe oynuyor.

Tırsan'ın Adapazarı kampüsü teknoloji üssü oldu

DÜNYA 

Adapazarı üretim kampüsünde Avrupa’nın en büyük ve en teknolojik Low-Bed fabrikasını faaliyete geçiren Tırsan, tek tesiste 4 mega fabrika konsepti ile Avrupa’da liderliğe oynuyor.

Üretim tesisi ve Ar-Ge yatırımlarını aralıksız sürdüren Türkiye’nin lider treyler üreticilerinden Tırsan, 2018 yılında temellerini attığı, Avrupa’nın en büyük Low-Bed ve özel araçlar fabrikasını faaliyete geçirdi. Tırsan Adapazarı üretim kampüsü; 365.000 metrekarelik bir alanda, yıllık toplam 20.000 araçlık kapasiteyle üretim yapıyor. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Tırsan'ın Adapazarı üretim kampüsü artık bir teknoloji üssü oldu., En büyük 4'üncü treyler üreticisi konumunda olduğumuz Avrupa’da liderlik hedefine doğru emin adımlarla koşuyoruz" dedi.

Tırsan'ın Adapazarı üretim kampüsü artık bir teknoloji üssü olduğuna dikkat çeken Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Tırsan, Avrupa’da eşi benzeri olmayan bu dev tesisinde; 1.000’in üzerinde tekil ürün ile en geniş ürün gamını aynı çatı altında mükemmel bir verimlilik ve üstün kalitede üreterek, sektörde liderliğini devam ettiriyor. Tırsan ayrıca, yalın üretim felsefesini içselleştirerek, IT sistemlerini buna göre konfigüre edebilen dünyadaki tek üretici konumunda bulunuyor" dedi.

8 dakikada 1 treyler üretiyor
1993’ten bu yana her yıl üretim süreçlerini geliştirerek, yeni teknolojilere yatırım yapmayı sürdüren Tırsan, Adapazarı fabrikasında 365.000 metrekarelik bir alana ve 20.000 araçlık yıllık üretim kapasitesine ulaştı, böylece üretim kapasitesini altı katına çıkardı. Sahip olduğu ileri teknolojisiyle, Türkiye'nin en büyük treyler fabrikası ve Avrupa’nın da en modern tesisi olan Tırsan’ın Adapazarı tesisi, her 8 dakikada 1 treyler üretiyor. Tırsan, Avrupa’da genel kargo, soğuk zincir, intermodal, inşaat ve sıvı ürün taşımacılık sektörlerine hizmet veriyor, 55'ten fazla ülkedeki müşterisinin çok yönlü ihtiyaçlarına çözümler sunuyor.

Robotik ve otomasyon sistemlerine yatırım yapıyor
Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda, 2011-2017 yılları arasında robotik ve otomasyon sistemlerine yönelik 54 milyon euro yatırım yaptıklarını hatırlatan Çetin Nuhoğlu, "Tırsan, kullandığı bu teknolojilerle üretimde verimlilik ve kapasite artışı yakalayarak, bugün toplamda 65 farklı üretim teknolojisini Adapazarı kampüsünde en verimli şekilde kullanıyor. 18 milyon euroluk yatırımla, bir yıldan kısa bir sürede tamamlanan yeni Low-Bed fabrikasında da tek vardiyada bin 250, çift vardiyada ise yıllık 2 bin 500 adet Low-Bed üretiliyor. Toplamda 60 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikada, tüm üretim işlemleri tek bir alanda yapılıyor. Endüstri 4.0 prensiplerine göre yapılan fabrikada tam otonom konveyör hattında; RFID ve barkod teknolojileri kullanarak, robotlu kaynak, otomatik kumlama ve robotlu boyama ile en verimli şekilde en kaliteli ve dayanaklı Low-Bed'ler üretiliyor. Tesis, tam otomasyonlu kataforez (KTL) ve metalizasyon tekniklerini de tek bir çatı altında bulundurarak Avrupa’da eşsiz bir konuma sahip" açıklamasını yaptı.

Ar-Ge'de ödüle doymuyor
Teknoloji yatırımlarını hızlandıran Tırsan'ın bu alanda aldığı ödüllere de değinen Nuhoğlu, "2009 yılında Türkiye’nin ilk treyler Ar-Ge merkezini kurduk. 2017 yılında, “6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde birincilik ödülü aldık. TAYSAD 2018 Patent 1’incisi seçildik. Treyler İnovasyon ödül tarihinde de bir ilki başardı ve dünyanın en prestijli inovasyon ödülünü ikinci kez kazandık. Bünyemizdeki Kässbohrer markalı Sekizgen Orta Kirişli Multifonksiyonel Konteyner Şasi K.SHG AVMH aracı ile 68 başvuru arasından Treyler İnovasyon 2019 Ödülü “Şasi” kategorisinin şampiyonu olduk. Yine bünyemzideki Talson markası ile ürettiğimiz Güvenli Kutu aracıyla ‘Konsept’ kategorisinde 3. olduk" dedi.

Tırsan'ın, sadece bir üretim şirketi olarak değil, aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak da faaliyetlerini sürdürdiğüne dikkat çeken Nuhoğlu, şöyle devam etti: "Bu kapsamda şirket bünyesinde bir proje yönetim ofisi bulunuyor. Bu birim, en verimli merkezi bilgi yönetimine olanak tanıyan fiziksel ve sanal altyapıyı sağlıyor. Bu sayede Tırsan, Sistem Analiz ve Program Geliştirme (SAP) ve Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) gibi sistemleri kendi süreçlerine uygulayarak üretimdeki toplam verimliliği artırıyor. Tırsan’ın SAP kullanımı, çeşitlilik yönetimi açısından da dünyadaki en iyi örnek olarak öne çıkıyor.

Ar-Ge merkezini açıyor
Tırsan'ın 2. Ar-Ge merkezi için de çalışmalar yaptığını hatırlatan Çetin Nuhoğlu, şu bilgileri verdi: "Toplam 16.600 m2 kapalı alandan oluşacak olan dünyanın en yüksek test kapasitesi ve teknoloji donanımına sahip 2. Ar-Ge merkezi yatırımını da gerçekleştiriyor. Tırsan, Gebze’deki yeni Ar-Ge merkezinde, global trendlere göre şekillenen sektör için son teknoloji ve hizmetleri, istihdam edeceği 150 yeni mühendisiyle geliştirmeye devam edecek ve dünyanın 55’den fazla ülkesindeki farklı ihtiyaçlarına uygun çözümler sunacak."

İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde 45. sırada
Ödüllü Ar-Ge merkezi ve aldığı inovasyon ödülleriyle başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam eden Tırsan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Mayıs ayında açıklanan 2018 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde 121. sıraya yerleşti. Öte yandan Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), 2018 yılı İlk 1000 İhracatçı Listesi’nde 45. sıraya yükseldi. Otomotiv sektöründe ise 10. sıraya yükselen Tırsan, treyler sektöründe liderliğini devam ettirdi.


Bu haber 1,154 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,941 µs