En Sıcak Konular

Altın, son 6 yılın en parlak döneminde!

27 Ağustos 2019 09:46 tsi
Altın, son 6 yılın en parlak döneminde! Fed’in güvercin açıklamaları ve Trump’ın hamleleriyle yeni boyut kazanan ticaret savaşları güvenli liman alımlarına talebi artırdı.

Altın, son 6 yılın en parlak döneminde!

DÜNYA 

Fed’in güvercin açıklamaları ve Trump’ın hamleleriyle yeni boyut kazanan ticaret savaşları güvenli liman alımlarına talebi artırdı. Sarı metalin fiyatı 1.554 dolarla 6 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Analistler altın rallisinin süreceği tahmininde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın son hamleleriyle yeni boyut kazanan ticaret savaşları ile küresel piyasalardaki endişe verici sinyaller, güvenli liman olarak görülen altının fiyatını 1.554 dolarla 6 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Analistler altın rallisinin süreceği tahmininde bulunarak, 1.600 doların görülebileceğini öngörüyor. Altının ons fiyatında yaşanan yükselişe paralel olarak Türkiye’de de gram altın güçleniyor. Dolar/ TL’nin sert hareketle yaklaşık son bir yılın zirvesini görmesinin etkisiyle gram altın da 285 liraya tırmandı. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 468 lira, Cumhuriyet altını 1.910 liradan satıldı. Psikolojik 1.500 dolar bariyerine aştıktan sonra altında hızlanan yükseliş son günlerde ABD’den gelen açıklamalarla hızlandı. Ticaret savaşları yeni boyutlar kazandığı günlerde, altın 2013 yılından bu yana en yüksek seviyelerde işlem görmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta 1500 dolar/ onsun altına kadar çekilen sarı maden, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole toplantısında güvercin tonlu sayılacak konuşmasında büyümeyi sürdürmeye uygun davranacağını söylemesinin ardından güç kazandı. Başkanın açıklamaları piyasalardaki faiz indirimi beklentisini güçlendirirken, altının hızla yükselmesine sebep oldu. Bir de üstüne ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’den yapılan ithalatlarına getirilecek olan ek verginin yüzde 25’den 30’a yükselttiğini açık

laması piyasaları adeta altüst etti. ABD ile Çin’in birbirlerinden ithal ürünlere getirdikleri misilleme gümrük vergilerinin küresel hisse senetlerini aşağı çekmesinin yarattığı güvenli liman talebinin canlandırdı. Böylelikle sarı metal altı yılın yeni zirvesini gördü. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,554.56 dolar ile Nisan 2013’den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altının ons fiyatında yaşanan yükselişe paralel içeride gram alın da güçleniyor. Dolar/ TL’nin sert hareketle yaklaşık son bir yılın zirvesini görmesinin etkisiyle gram altın da 285 liraya tırmandı. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 468 lira, Cumhuriyet altını 1.910 liradan satıldı.

Hedef 1.600 dolar

Analistler altının daha da değerleneceği kanaatinde. UBS AG, altının ekonomideki yavaşlama ve merkez bankalarının gevşemesi ile birlikte yükselişini sürdüreceğini kaydederek, 1.600 doların görülebileceği tahmininde bulundu. UBS Group, altın fiyatlarının, ekonomik yavaşlamanın daha da derinleşme riski ve buna bağlı olarak merkez bankalarının para politikasını gevşeteceği beklentisi ile, yükselişine devam edebileceğini kaydetti. Banka ayrıca altın fiyat tahminlerini yükseltti ve altının üç aylık dönemde ons başına 1,600 dolar seviyesini görebileceği tahmininde bulundu. UBS’in varlık yönetim biri rimi analistl leri Giovanni Staunovo ve Wayne Gordon, hazırladıkları raporda, “ABD ile Çin arasındak ki ticaret savaşı yeni bir seviyey yeye ulaştı,” dedi ve “A “Altın güvenli liman kalitesini k gösterdi di ve altında, mayıs ortasında girdiğimiz uzun pozisyonumuza devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Bank of America Merrill Lynch de altın için 2019 ve 2020 yılı fiyat tahminlerini yükseltti. Amerikan finans kuruluşu, altın için 2019 yılı ortalama fiyat tahminini yüzde 3.6 artırarak 1.396 dolar/ons olarak belirledi. Sarı maden için 2020 ortalama fiyat tahminini de yüzde 6.9 artırarak 1.544 dolar seviyesine getirdi.


Bu haber 1,071 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,525 µs