En Sıcak Konular

Sağlıklı yaşam, tüketici elektroniğini ele geçiriyor

6 Eylül 2019 10:37 tsi
Sağlıklı yaşam, tüketici elektroniğini ele geçiriyor Bu yıl 59’uncusu düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA, bugün kapılarını açtı.

Sağlıklı yaşam, tüketici elektroniğini ele geçiriyor

DÜNYA 

Bu yıl 59’uncusu düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA, bugün kapılarını açtı. Fuarda yapay zekâ, sesli komut ve 5G'li ev aletleri sahnedeki yerini korudu. Bu yıl özellikle sağlık yaşamı destekleyen ve çevre dostu teknolojiler öne çıkıyor.

Berlin’de her yıl düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2019, bu yıl da büyük yarışa sahne oluyor. Bugün kapılarını açan fuarda yapay zekâ, sesli komut ve 5G'li ev aletleri sahnede yerini korurken, bu yıl özellikle sağlık yaşamı desteyen ve çevre dostu teknolojiler dikkat çekiyor. Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA 2019’da, Çin, Güney Kore ve Japon şirketlerin ağırlığı görülürken, fuarda Türk rüzgarı da esiyor. Türkiye'den
Vestel, Arzum, Simfer, Esco, Silverline, Kumtel, Grunding ve Arçelik gibi marka vce firmalar da yeni ürünleriyle fuarda yerini alacak. Ayrıca, Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, fuarın açılış konuşmacıları arasında bulunuyor. Bu yıl bin 939 firmanın katıldığı fuara geçen yıl bin 814 firma ve 244 bin ziyaretçi katılmıştı. Sağlıklı yaşam ve çevre dostu ürünlere odaklanan yerli markalardan Arçelik, meyvelerin tazeleği korumak için gün ışığını taklit eden buzdolabını tanıtırken, Vestel, sebzeleri bulaşık makinesinde yıkayarak su tasarrufu sağlayan teknolojisini tanıttı.

Küresel sağlık ürünleri pazarının 4.2 trilyon dolar olduğunu söyleyen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, bu yıl stratejik olarak sağlıklı yaşam ürünlerine odaklandıklarını açıkladı. Dinçer, sağlık ürünleri pazarında yiyecekleri doğru pişirmek, tazeliğini koruma teknolojileriyle odaklanacaklarını söyledi. Bu kapsamda Arçelik gün ışığı döngüsünü taklit eden ve 2020'de pazara sunulacak HarvestFresh teknolojili buzdolabını ilk kez IFA'da tanıttı. Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, “Bu teknoloji ile meyve ve sebzeler tarladan koparıldığı gibi taze saklanabiliyor ve vitaminleri daha uzun süre korunuyor. Daha önce geliştirdiğimiz buzdolaplarındaki mavi ışık yalnızca c vitaminini korumaya yönelik iken gün boyu güneş ışığını ölçerek geliştirdiğimiz yeni ürünümüz mavi, yeşil, sarı ışıklarıyla A ve C vitaminlerinin daha uzun süre korunmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda alışveriş
sıklığını azaltarak zamandan tasarruf etmelerini de sağlıyor" dedi.

"Teknolojiyi demokratikleştirdik"

Beko’nun sağlıklı yaşamı destekleyen pek çok teknolojisinin bulunduğunu anlatan Öztürk, "Combi Steam fırın teknolojisi ile buharla yiyecekleri sağlıklı bir şekilde pişirmenizi sağlıyoruz. Müşterilerimizi tasarım sürecine katarak problemlerini ekonomik olarak çözüyoruz. Biz buna teknolojinin demokratikleşmesi diyoruz" diye konuştu.

Pazar frene bastı

Bu yıl küresel tüketici elektroniği pazarının, geçen yıla göre yüzde 1,8 düşerek yıl sonunda 740 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye'de de beyaz eşya sektörü yılın ilk 6 ayında yüzde 9-9.5 küçüldü. Can Dinçer,"Üçüncü ve dördüncü çeyreklerde bu küçülmenin bir miktar daha artmasını bekliyoruz. Ancakbiz ilk 6 ayda ciro bazında yüzde 30 büyüdük. Bu büyüme sektör ortalamasının 10 puan üzerinde. Ar-Ge'nin çok büyük faydasını gördük" dedi.

Vestel, bulaşık makinesinde sebze yıkattıracak

Vestel, 8 yeni ürün ile tüketici karşısına çıktı. Bu yıl çevre dostu teknolojilere odaklanan Vestel bulaşık makinesinin içine konulan bir hazne yardımıyla sebzelerin direkt şebeke suyuyla yıkanacağı yeni teknolojisi VegiWash'ı tanıttı. Bu ürünle bulaşık makinesindeki suya temas etmeden sebze ve meyvelerin yıkanmasını daha hijyenik ve ekonomik hale geliyor. Bir evde sebze yıkanırken yılda ortalama 18 ton su harcanmasından yola çıkan şirket, tüketicilerine özellikle ıspanak, pazı, yeşillikler gibi topraklı gıdaları akan musluk altında yıkanmasının önüne geçerek tasarruf sağlamalarını yardımcı olacak. 



Bu haber 1,437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,319 µs