En Sıcak Konular

Dolar/TL düşüşte

24 Eylül 2019 09:55 tsi
Dolar/TL düşüşte Eylül ayının büyük bir bölümünü 5,70 lira civarında dalgalanarak sürdüren dolar/TL kuru, bu sabahki işlemlerde yeniden 5,70 liranın altına indi.

Dolar/TL düşüşte

DÜNYA 

Eylül ayının büyük bir bölümünü 5,70 lira civarında dalgalanarak sürdüren dolar/TL kuru, bu sabahki işlemlerde yeniden 5,70 liranın altına indi.

Dolar/TL, ABD ile ilişkilerde gözlenen pozitif gelişmeler ve ticaret savaşı endişelerinin azalması ile düşüşe geçerken, dolar yeniden 5,70'in altını gördü. 

Saat 09:25 itibarıyla, Kapalıçarşı'da dolar 5,6880 liradan satılırken, euro 6,2480 liradan el değiştiriyor. Aynı dakikalarda sterlin ise 7,0750 lira, Euro/Dolar paritesi ise 1,0995 seviyelerinde.

Dün kapanışta doların satış fiyatı 5,7380 lira, euronun satış fiyatı ise 6,3070 lira olmuştu.

Piyasalar neyi izliyor?

Analistler, BM 74. Genel Kurulu için ABD'de olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili görüşmeleri ve yapacağı konuşmanın gündemin odağında yer aldığını belirterek, ABD ile ilişkilerde gözlenen pozitif gelişmeler ve ticaret savaşı endişelerinin azalması ile TL varlıkların bugün pozitif bir seyir izleyebileceğini ifade etti.

ABD'nin Türkiye'ye iki ülke arasındaki ticaretin 100 milyar dolara çıkarma hedefi kapsamında F-35 ve Patriot sistemlerini de kapsayan bir paket sunacağı belirtiliyor. Basında yer alan haberlere göre ABD'nin teklifinin F-35, Patriot sistemi, çelik ve alüminyumda gümrük vergilerinin düşürülmesini ve serbest ticaret anlaşmasını da kapsaması bekleniyor.

Yurt içinde sektörel güven endeksleri, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım verilerinin, yurt dışında Almanya'da Ifo endeksleri, ABD'de konut fiyat endeksi, Richmond Fed imalat endeksi ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,70'in altında kapanış olması durumunda düşüşün ivmeleneceğini dile getirdi.


Bu haber 1,443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,736 µs