En Sıcak Konular

Ericsson Türkiye’de üretim yapacak

27 Eylül 2019 10:09 tsi
Ericsson Türkiye’de üretim yapacak Ericsson Türkiye, yerli üretim belgesi aldığı prototipler ve bazı istasyonlara yönelik bazı donanımlar için kurduğu montaj hattının yıl sonuna kadar üretime başlamasını hedeflediğini açıkladı.

Ericsson Türkiye’de üretim yapacak

DÜNYA 

Ericsson Türkiye, yerli üretim belgesi aldığı prototipler ve bazı istasyonlara yönelik bazı donanımlar için kurduğu montaj hattının yıl sonuna kadar üretime başlamasını hedeflediğini açıkladı.

Ericsson Türkiye, Ankara’da KOBİ’lere yönelik üretim süreçlerini tanıttığı “Ericsson Yerli Teknolojiler” etkinliği düzenledi. Toplantının açılışına katılan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, küresel firmaların bilgi getirmesini önemsediklerini vurgulayarak, “Bir taraftan ülkemize bilgi birikimi getirecek ve bilgi birikimini yerlileştirecek yabancı şirketlere destek olmaya gayret ederken diğer taraftan da yerli şirketlerimize yol gösterecek adımlar atıyoruz” dedi. Karagözoğlu, “Biliyoruz ki oluşturulan ekosistem sadece Ericsson’u değil, büyük çoğunluğu yerli olan ilgili diğer paydaşları da ciddi bir şekilde etkiliyor” diye konuştu.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın da Türkiye’de kurdukları Ar-Ge merkezinin büyük önem taşıdığını belirterek, çok sayıda yazılım ve donanım üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Ericsson’un Türkiye için kritik bazı ürünlerin üretim hattını Türkiye’ye taşıdığını, yatırımların tamamlanma aşamasında olduğunu ve yıl sonuna kadar üretime başlamak istediklerini kaydetti. Yalçın, bazı ürünlerin yerli üretim sertifikalarının da alındığını bildirdi.

Üretim hattına alınan cihazların 4,5G (LTE) baz istasyonu ve RadyoLink portföyü içinden, operatörlerin ihtiyaçlarına göre seçilen ürünler olduğunu bildirdi. Yalçın, İzmir’de “Nesnelerin İnterneti Garajı”nın Eylül ayı itibariyle faaliyete başladığını kaydederek, şunları söyledi: “Müşteri ve KOBİ’lerle birlikte başarılı prototipler geliştirdik. Örnek vermek gerekirse beyin dalgalarıyla iş kazalarını önleyen cihazlardan, rüzgar tribünlerinin verimli çalışmasını sağlayan sistemlere, çalışanların ofisteki hava kalitesini ölçüp düzenleyen uygulamalardan, orman yangını riskini önceden otomatik olarak bildiren kuş kafeslerine kadar farklı kullanım alanlarındaki prototipleri tanıtıyoruz.”


Bu haber 1,020 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,230 µs