En Sıcak Konular

“Faiz indirimi iç piyasaya da yansımalı”

27 Eylül 2019 10:14 tsi
“Faiz indirimi iç piyasaya da yansımalı” KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Elbette faizlerin indirilmesi güzel ancak bunun iç piyasaya da yansıması gerekiyor. İş dünyası olarak üretimi destekleyici politikaların mutlaka desteklenmesini bekliyoruz” dedi.

“Faiz indirimi iç piyasaya da yansımalı”

DÜNYA 

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Elbette faizlerin indirilmesi güzel ancak bunun iç piyasaya da yansıması gerekiyor. İş dünyası olarak üretimi destekleyici politikaların mutlaka desteklenmesini bekliyoruz” dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) eylül ayı olağan meclis toplantısı önceki gün geçekleştirdi. Toplantıya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KCETAŞ, KASKİ ve Kayserigaz genel müdürleri de katıldı.

Toplantıda MB’nin faiz indirimi, Kayseri’nin ihracat rakamları ve iş dünyasının beklentilerine yönelik açıklamalarda bulunan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, “Elbette faizlerin indirilmesi güzel ancak bunun iç piyasaya da yansıması gerekiyor. Aslında ilk faiz indiriminden sonra kamu bankaları özellikle konut faizlerini 0.99’a çekti. Son faiz kararı ile birlikte İş Bankası da konutlara verdiği kredi faizlerini 1.18’e kadar indirdi. Tüm özel bankaların MB kararlarından sonra faizleri indirmelerini, daha önce verilmiş kredileri de süratle yeniden yapılandırmalarını bekliyoruz. Hem BDDK, hem de Bankalar Birliği’nin bu yöndeki çağrısına özel bankaların daha hızlı karşılık vermesi gerekiyor. Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın 25 milyon liranın altı ve üstündeki borçların yapılandırması ile ilgili çerçeve anlaşmalarının süratle hayata geçirilmesini istedi. Bazı bankaların bu noktada faizleri revize etmede ayak sürüdüğünü üzülerek görmekteyiz” dedi.

Enerji maliyetleri ve enflasyon beklentilerine yönelik de açıklamalarda bulunan Gülsoy, “İş dünyası olarak üretimi destekleyici politikaların mutlaka desteklenmesini bekliyoruz. Özellikle elektrik ve doğal gaza art arda gele zamlar maliyetleri ciddi anlamda artırdı ve rekabet şansımızı zora soktu. Maalesef geride bıraktığımız iki ay içerisinde doğal gaza yüzde 30 zam yapıldı. Elektriğe yapılan zam ise neredeyse geçtiğimiz yılla mukayese ettiğimizde, yüzde yüzü bulmuş durumda. Geçtiğimiz yıla kıyasla konutlarda doğal gaz artışı ise yüzde 64’e ulaştı. Finansa ulaşma koşullarının iyileşmesi ve tedavüldeki para hacminin genişlemesi ile büyüme rakamlarında sağlıklı bir artış yaşanacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. Öte yandan Kayseri’nin yaz aylarını özellikle gurbetçilerden kaynaklı ticari destek ve moral ile geçirdiğini söyleyen Gülsoy, kentin dış ticaret göstergelerinin de bir önceki yıla göre iyi olduğunu belirtti. Gülsoy, şunları kaydetti: “Şehrimizde ülke geneline göre ihracatta 5 kat daha fazla artış var. İhracatımız serbest bölge dahil ilk sekiz ay itibariyle 1 milyar 680 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde 850 milyon dolar dış ticaret fazlası verdik. Kayseri olarak 170 kadar ülkeye ihracat yapıyoruz.


Bu haber 1,050 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,230 µs