En Sıcak Konular

Gözler yargı, vergi ve kıdem tazminatı reformuna çevrildi

30 Eylül 2019 09:13 tsi
Gözler yargı, vergi ve kıdem tazminatı reformuna çevrildi Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni dönem çalışmalarına 1 Ekim itibarıyla başlıyor.

Gözler yargı, vergi ve kıdem tazminatı reformuna çevrildi

DÜNYA 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni dönem çalışmalarına 1 Ekim itibarıyla başlıyor. Yargı reformu, vergi reformu ve kıdem tazminatı ile nafaka gibi toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren yasal düzenlemeler, TBMM'nin öncelikli gündeminde yer alıyor.

Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yargı reformu kapsamında hazırlanan 1. Yargı Paketi 1 Ekim’de çalışmalarına başlayacak olan Meclis’in öncelikli gündemini oluşturacak.  Yıllardır dile getirilen ancak bugüne kadar adım atılamayan köklü bir vergi reformu için de bu dönem adım atılması bekleniyor.

Yargı reformu dışında af, 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kıdem tazminatı ve nafaka gibi tartışmalı ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren yasal düzenlemeler için gözler Meclis’te olacak.

AK Parti'nin Meclis'ten uzlaşmayla geçirmeyi planladığı, muhalefet partilerinin görüşüne sunduğu yargı reformu kapsamındaki birinci yargı paketinin, bu hafta içinde TBMM Başkanlığı'na sunulup ekim ayı içinde yasalaştırılması planlanıyor. Geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığına sunulan Gümrük Kanununda değişiklik öngören yasa teklifi de öncelikle ele alınacak.

Geçtiğimiz nisan ayında “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019”u kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bu yıl sonuna kadar hayata geçirileceği açıklanan vergi reformunun d a Meclise gelmesi bekleniyor. İstisna ve muafiyetlerin azaltıldığı, kurumlar vergisinin kademeli olarak düşürüleceği, gelire göre artan oranlarda vergilendirmeyi etkin hale getiren, dolaysız vergileri artırarak verginin tabana yayılmasını sağlayacak ve kayıt dışını önleyecek bir reform hedefleniyor.

YEP kapsamında açıklanan ve bu yıl içinde hayata geçirileceği açıklanan diğer bir reform alanını emeklilik sisteminin reforme edilerek, BES ile entegre Kıdem Tazminatı Fonu oluşturuyor. Ancak Kıdem tazminatı fonu konusunda bugüne kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanan bir taslak çalışma oluşturulamadı. Beklenen diğer bir düzenlemeyi ise Ticaret Bakanlığının konunun taraflarıyla üzerinde çalıştığı ancak Meclise gelmeyen özellikle gıda enflasyonunu açısından önem taşıyan Hal Yasası oluşturuyor.

Kamuoyunda af olarak adlandırılan infaz sistemine ilişkin değişikliği 1. Yargı Paketine koymayan ve ayrı bir düzenleme ile yasalaştırmayı planlayan AK Parti, bununla ilgili çalışmayı zaman kaybetmeden başlattı. Muhalefetin desteği ile kanunlaştırılması planlanan yeni düzenleme ile terör, kadına ve çocuğa yönelik cinsel saldırı ve istismar kapsam dışında kalacak şekilde yeni bir düzenleme yapılacak.


Bu haber 1,057 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,501 µs