En Sıcak Konular

ECB, ‘Süper Mario’lu son toplantısında faizleri değiştirmedi

24 Ekim 2019 09:30 tsi
ECB, ‘Süper Mario’lu son toplantısında faizleri değiştirmedi Politika faizinin yüzde 0.00, marjinal borçlanma faizinin yüzde 0.25 ve mevduat faizinin yüzde -0.50 olarak kalmasına karar verildi.

ECB, ‘Süper Mario’lu son toplantısında faizleri değiştirmedi

DÜNYA 

Politika faizinin yüzde 0.00, marjinal borçlanma faizinin yüzde 0.25 ve mevduat faizinin yüzde -0.50 olarak kalmasına karar verildi.

Avrupa Merkez Bankası ECB Başkanı Mario Draghi’nin son olarak katıldığı bugünkü yönetim kurulu toplantısında faizlere dokunmadı.

Politika faizinin yüzde 0.00, marjinal borçlanma faizinin yüzde 0.25 ve mevduat faizinin yüzde -0.50 olarak kalmasına karar verildi. ECB sözlü yönlendirmesinde de değişikliğe gitmeyerek Eylül toplantısında duyurduğu gibi 1 Kasım’dan itibaren aylık 20 milyar euro büyüklüğünde tahvil alım programının başlayacağını da teyit etti. Banka enflasyonun yüzde 2’nin altına yaklaşana kadar uzun bir süre bu düşük düzeylerin korunacağını yineledi.

Ekonomik büyümenin zar zor pozitifte kaldığı ve enflasyonun hedefin yarısının da altında olduğu Euro Bölgesi’nde ECB büyümeyi teşvik etmek için geçen ayki toplantısında aylık 20 milyar euro büyüklüğündeki tahvil alımını içeren parasal genişleme adımını duyurmuş fakat şahin politika yapıcıların eleştirilerine maruz kalmıştı.

ECB Başkanı Draghi son basın toplantısında hükümetleri daha fazla harcamaya çağırdı. Halefi Christine Lagarde’a bir tavsiyesi olup olmadığı sorulan Draghi, “Tavsiyeye gerek yok. Ne yapılması gerektiğini biliyor ve bunu yapmak için yönetimde uzun bir süresi olacak.” dedi.

Sekiz yıllık görev süresinde hiç faiz artırmadı
Toplantıya ECB’nin yeni başkanı Christine Lagarde da gözlemci olarak katıldı. Draghi sekiz yıllık başkanlık döneminde faizleri hiç artıramadı ve tahvil alım programları ve düşük faizlerle piyasalara likidite sağladığı bir görev süresi oldu. Dünya basınında ‘Süper Mario’ olarak da anılan Draghi’nin Euro Bölgesi krizi sırasında kullandığı ‘ne gerekiyorsa yapacağız’ ifadesi en unutulmaz sözlerinden biri oldu.


Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,108 µs