En Sıcak Konular

Piyasalardaki iyimserlik kısa sürdü

18 Mart 2020 09:01 tsi
Piyasalardaki iyimserlik kısa sürdü Piyasalar, koronavirüs gelişmeleriyle yön bulmaya devam ediyor. ABD borsaları yeni destek paketlerinin etkisiyle artıda kapatırken; ABD vadelileri bu sabah ekside. Dolar/TL ise güne 6,41'den başladı.

Piyasalardaki iyimserlik kısa sürdü

DÜNYA 

Piyasalar, koronavirüs gelişmeleriyle yön bulmaya devam ediyor. ABD borsaları yeni destek paketlerinin etkisiyle artıda kapatırken; ABD vadelileri bu sabah ekside. Dolar/TL ise güne 6,41'den başladı.

Haftanın başlangıcında yaşanan sert düşüşlerin ardından küresel piyasalar yönünü yukarı çevirdi. ABD borsaları 1987 yılından bu yana en kötü işlem gününü geride bıraktıktan sonra S&P, Dow Jones ve Nasdaq dünkü kapanışta yüzde 6'nın üzerinde prim yaptı. Fed ve ABD hükümetinin açıkladığı piyasalara destek paketlerinin etkisiyle yaşanan pozitif hava ile ABD borsaları yükselirken oluşan iyimser hava kısa sürdü. Bu sabah ABD vadelilerinde ise yüzde 3 civarında ekside seyrediyor. Benzer şekilde işlemlerin devam ettiği Asya piyasalarında da karışık fiyatlamalar bulunuyor.

Gözler bugün açıklanacak destek paketinde

Türkiye'de koronavirüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Koronavirüs nedeniyle mart ayında toplantısını iki gün öne çekerek faizleri indiren TCMB'nin açıkladığı ilave tedbirler de yurt içi piyasalarda belirleyici oldu. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak destek paketinin içeriği yakından takip edilecek.

Dolar 6,41'den güne başladı

Bu gelişmeler ve beklentiler ışığında dolar/TL güne dünkü kapanış seviyeleri olan 6,41'den başladı. Euro ise 7,07 seviyelerinde işlem görüyor. Öte yandan emtia fiyatlarındaki düşüşler de devam ediyor. Spot altının ons fiyatı 1528 dolardan, brent petrolün varil fiyatı ise 29 dolar civarında seyrediyor.

Trump'ın destek açıklamasıyla ABD borsaları artıda kapattı

ABD'de endeksler, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı teşvik paketi üzerinde çalıştıklarını açıklamalarının ardından, salı gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi, 1000 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 5,19 artışla 21.237,01 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 6,23 artarak 2.534,78 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 6,23 yükselişle 7.334,78 puana çıktı.

ABD Başkanı Trump'tan ekonomide virüs tedbiri

Trump'tan "Çin virüsü" ifadesine açıklama

Trump, dün Twitter'da Kovid-19'u "Çin virüsü" olarak nitelendirdiğinin anımsatılması üzerine "Çin, virüsü bizim ülkemizin getirdiğine dair yanlış bilgiler yayıyordu. Bu yanlıştı. Bu virüsü nereden geldiyse onunla nitelendirmek zorundaydım." ifadesini kullandı.

Salgınının başında virüsün ciddiye alınmaması gerektiği çağrılarıyla eleştirilen Trump, "Ben daha pandemi ilan edilmeden bunun büyük bir salgın olduğunu hissetmiştim." yorumunu yaptı.


Bu haber 1,988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,392 µs