En Sıcak Konular

Alternatif Bank'tan ekonomiye 34,1 milyar TL destek

4 Ağustos 2021 19:02 tsi
Alternatif Bank'tan ekonomiye 34,1 milyar TL destek Alternatif Bank, yılın ikinci çeyreğinde nakdi ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye 34,1 milyar TL destek sağladı.

Alternatif Bank'tan ekonomiye 34,1 milyar TL destek

DÜNYA

Alternatif Bank, 2021 yılı ikinci çeyrek sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, bankanın yılın ikinci çeyreğinde konsolide rakamlarına göre toplam aktif büyüklüğü 37,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Bankanın bu dönem nakdi (finansal kiralama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek geçtiğimiz yılsonuna kıyasla yüzde 6,4 artışla 34,1 milyar TL’ye yükseldi. Toplam mevduat hacmini yüzde 7,7 artışla 19,7 milyar TL seviyesine çıkaran Alternatif Bank’ın özkaynakları ise 2,5 milyar TL oldu.

TL tasarruf mevduatı hacmi yüzde 12 büyüdü

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, yılın ikinci çeyreğini hedeflerine paralel tamamladıklarını söyledi. Başta TL ticari krediler olmak üzere, nakdi ve gayri nakdi kredilerde reel sektöre sağladıkları desteği artırarak müşterilerinin finansmana erişmelerine ve dolayısıyla ekonomiye katkılarını sürdürdüklerini kaydeden Gür, "Bu dönemde ayrıca, dijital kanallarımız ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar sayesinde bireysel bankacılıktaki müşteri bazımızı ve mevduat tabanımızı genişletme hedefimizde başarılı bir ilerleme kaydettik. Geçtiğimiz yılsonuna göre TL tasarruf mevduatı hacmimiz yüzde 12’lik bir büyüme gösterdi. Aynı dönemde dijital kanallardan açılan hesapların oranı önemli bir artış göstererek yüzde 30’un üzerine çıktı." diye konuştu.

Yılın ilk yarısında finanse ettikleri ihracat hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 700 milyon dolar olduğunu bildiren Gür, aynı dönemde toplam dış ticaret işlem hacimlerinin geçen yıla göre yüzde 30 civarı büyümeyle 1,8 milyar dolara ulaştığını açıkladı. 



Bu haber 1,095 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,041 µs