En Sıcak Konular

Sözleşmelilere Kadro Müjdesi

30 Kasım 2022 10:57 tsi
Sözleşmelilere Kadro Müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan Kamudaki Sözleşmelilere Kadro Müjdesini Açıkladı.

Sözleşmelilere Kadro Müjdesi

ÇSGB

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sürecinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-B maddesi temel dayanak haline getirilerek, mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsü yeniden belirlendi. Mahalli idareler dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak, 1 yıl da aday memurluk süresi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda, hazırlıkları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından yaptığı millete sesleniş konuşmasında, sözleşmeliden kadroya geçişin 3+1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşeceğini açıkladı. Hâlihazırda 3 yılı dolmuş olan sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecek. Henüz bu süreyi doldurmamış olanlar ise 3 yılın sonunda aynı hakkı elde edecekler. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise, süreleri de dolmuş olacağı için doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 bin sözleşmeli personelden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebiliyor. Sözleşmeli askeri personel, sözleşmeli akademik personel, sözleşmeli KİT personeli, sözleşmeli sanatçı, sözleşmeli Meclis danışmanı, sözleşmeli sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kamu çalışanları kadro kapsamı dışında kalacak.

Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları görev süreleri sona erene kadar şahsa bağlı şekilde devam edecek, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacak. Kadroya geçen personel kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürecin ardından kavuşacak. Mahalli idarelerdeki sözleşmelilerden kadroya geçenler sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilecek. Böylece kamu çalışanlarının önemli bir sorunu daha çözülerek sözleşmeli kadrolu statüsünün daha adil ve sürdürebilir hale getirilmesi hedefleniyor. Bu konudaki hukuki düzenlemenin ise en kısa sürede Meclis’e sunularak hayata geçirilmesi sağlanacak.

“Türkiye, Çalışma Hayatında Çok Önemli Mesafe Katetti”

Türkiye'nin son 20 yılda her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da çok önemli mesafe katettiğine, bu gerçeği, sendikalaşma oranları, ücretler, sosyal haklar başta olmak üzere tüm verilerde açıkça görmenin mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar arasında son dönemde en yüksek asgari ücret artışları, asgari ücretlerin ve tüm ücretlerin asgari ücret seviyesindeki kısmının Gelir Vergisi dışında bırakılması uygulamalarının yapıldığını anımsatan Erdoğan, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla büyüyen Türkiye’nin, Eylül ayında tarihinin en yüksek istihdam rakamı olan 31,4 milyona ulaştığını da ifade etti.

İstihdamdaki artışın sosyal güvenlik sisteminin dengesine de olumlu yansıdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanları için yapılan 6’ncı toplu sözleşmede maaş artışlarının yanı sıra kadrolara ilişkin de önemli kararlar alındığına ve uzun yıllardır beklenen memurların ek gösterge artışı meselesinin de çözüme kavuşturulduğunu belirtti. 



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,424 µs