En Sıcak Konular

Ayda 3 bin 610 lira kazanmayan aile yoksul

7 Eylül 2013 14:19 tsi
Ayda 3 bin 610 lira kazanmayan aile yoksul Türkiye Kamu-Sen'in 2013 Ağustos ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, ayda eline 3 bin 610 lira geçmeyen dört kişilik bir aile yoksul sınıfında yer alıyor

Ayda 3 bin 610 lira kazanmayan aile yoksul

Haber7

Türkiye Kamu-Sen'in 2013 Ağustos ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, ayda eline 3 bin 610 lira geçmeyen dört kişilik bir aile yoksul sınıfında yer alıyor.

Konfederasyonun Araştırma Geliştirme Merkezinin yaptığı araştırmaya göre, tek kişinin yoksulluk sınırı bin 806 lira 45 kuruş, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin ise 3 bin 610 lira 74 kuruş olarak belirlendi.

Sonuçların, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre yüzde 0,28 oranında arttığını gösterdiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ,ağustos ayı enflasyon rakamının bir önceki aya göre yüzde 0,10 düşmesine rağmen, açlık sınırı bir önceki aya göre yüzde 0,34 oranında artarak bin 390 lira 7 kuruş olduğunu ifade etti.

Koncuk, şunları kaydetti:

"Enflasyonun düştüğü iddia edilmesine rağmen açlık ve yoksulluk sınırında gözle görülür bir artış gerçekleşmiştir. Bununla birlikte toplu sözleşmede 2014 yılı ile ilgili enflasyon farkı ödemesi öngörülmemiştir. Bu durumda kamu çalışanlarının maaşları 2014 yılında enflasyon karşısında erime riskiyle karşı karşıyadır. Zorunlu tüketim harcamalarındaki fiyat artışları enflasyonu katlarken, memurlar her geçen gün alım gücünün biraz daha düştüğü gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Okulların açıldığı ve kış aylarının yaklaştığı bu günlerde, gıda, ulaşım, kira gibi zorunlu harcamalarından geriye kalan 613 lira 72 kuruş ile okul masraflarını mı yoksa kışa hazırlık masraflarını mı karşılayacağını şaşıran kamu çalışanlarını zor bir kış beklemektedir. Bu nedenle, bütçe görüşmelerinde, 2014 yılı için memurlara yapılacak zamlara enflasyon farkı eklenerek memur maaşları arttırılmalıdır."



Bu haber 1,844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,679 µs