En Sıcak Konular

ÖİB, THY haberlerini yalanladı

12 Eylül 2013 09:59 tsi
ÖİB, THY haberlerini yalanladı ÖİB, 'THY ile ilgili özelleştirme kararının 1 ay içinde verileceği' iddiasının doğru olmadığını bildirerek, "Halihazırda THY’deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok" açıklamasını yaptı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), THY

ÖİB, THY haberlerini yalanladı

 

Dünya 

ÖİB, 'THY ile ilgili özelleştirme kararının 1 ay içinde verileceği' iddiasının doğru olmadığını bildirerek, "Halihazırda THY’deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yok" açıklamasını yaptı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), THY'nin bu ay için yüzde 49’luk hissesinin satışa çıkacağına yönelik basında çıkan haberleri yalandı.

Kurumdan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın yayın organlarında Türk Hava Yolları A.O. (THY) hisselerinin özelleştirilmesine yönelik “Türk Hava Yolları özelleştirme kararı 1 ay içinde verilecek” şeklinde haberler yer almaktadır. THY hisselerinin özelleştirilmesine yönelik haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Halihazırda THY’deki kamu payının özelleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yoktur. İdaremiz tarafından bir açıklama yapılmadığı müddetçe çıkan haberlerin dikkate alınmaması gerekmektedir.”

Financial Times'a bağlı Mergermarket.com sitesi THY'nin yüzde 49 hissesinin satışı için bu ay karar verilebileceğini yazmış, McKinsey ile olan danışmanlık anlaşmasının iptal edildiğini iddia etmişti.

THY hisseleri primli seyrediyor

Öte yandan Türk Hava Yolları (THYAO) hisseleri Suriye'ye müdahale riskinin azalması, Ağustos ayı yolcu sayısına ilişkin olumlu görüntü ve gerileyen petrol fiyatlarıyla  primli seyrediyor. Gün içerisinde yüzde 3 prim yapan THYAO, saat 15:15 itibariyle 7.02 liradan (%+1.45) işlem görüyor.

Ekspres Yatırım Analisti Selim Kunter, hissedeki yükselişte birkaç etkenin belirleyici olduğunu ifade ederek, "Gezi parkı olayları ve Suriye endişeleriyle Temmuz ayı rakamları olumsuz etkilenmişti. Ancak Devlet Hava Meydanları rakamlarına göre, Ağustos ayı sonuçlarının oldukça iyi geldiği görülüyor. Suriye'ye ilişkin endişelerin azalmasından da en çok yarar sağlayan hisseler havacılık hisseleri" dedi ve ekledi: "Aynı olumlu etkilenme Pegasus PGSUS ve TAV TAVHL hisselerinde de görülüyor. Ancak özellikle THY, transit yolculardan para kazanan bir şirket. Suriye endişeleri özellikle İstanbul aktarmaları uçuşlar için negatif bir unsurdu. Şimdi bu endişelerin azalması hisseye olumlu yansıdı."


Bu haber 1,422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,626 µs