En Sıcak Konular

Emekliler banka promosyonu alacak mı?

16 Eylül 2013 09:27 tsi
Emekliler banka promosyonu alacak mı? Türkiye'de en fazla mağdurluktan şikayetçi olan kesimlerin başında gelen emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Emeklilerin uzun bir süredir bekledikleri promosyon ödemesi konusunda müjdeli haberin ayrıntılarını, Dr. Resul Kurt’tan alıyoruz..

Emekliler banka promosyonu alacak mı?
rsfmradio.com
Türkiye'de en fazla mağdurluktan şikayetçi olan kesimlerin başında gelen emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Emeklilerin uzun bir süredir bekledikleri promosyon ödemesi konusunda müjdeli haberin ayrıntılarını, Dr. Resul Kurt’tan alıyoruz...
Emeklilere promosyon için SGK ile görüşme yapacak olan bankalar hazırlıklarını sürdürüyor. Teklifler arasında emekliye maaşı kadar promosyon verilmesi de var.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. Resul Kurt, teklifin detaylarını aktardı:

Ben de emeklilerin bu anlamda sevinmelerini canı gönülden isteyenlerden birisiyim. Çünkü ülkemizde özellikle geçmiş yıllarda, birçok çalışan asgari ücret üzerinden sigorta primleri ödendiği için bugün çok düşük maaş alıyorlar. Bu vatandaşların emekli aylıkları, gerçek ücretlerinin çok altında. Fakat bunun geriye dönük telafisi maalesef çok mümkün olamıyor. Bu nedenle emeklilerin sevindirilmesi anlamında, geçtiğimiz yıl bir düzenleme yapıldı. İntibak uygulaması, özellikle 2000 öncesi emeklileri biraz da olsa sevindirdi. Şimdi ikinci bir sevindirici haber olacak bu.

Promosyon ödemeleri, emeklilere ciddi anlamda bir katkı sunacaktır diye düşünüyorum. Çok uzun süredir bu yönde talepler var. Devlet memurları ve büyük kurumlarda çalışanlar için bir promosyon ödeniyor. Eskiden promosyon ödemeleri, çalışanlara değil de kurumlara harcandığı için bir takım düzenlemelerle bu konudaki uygulama değiştirildi. Artık memurlar promosyonlarını kendileri alıyor ve bu da küçük de olsa bir katkı sağlıyor. Aynı uygulamanın, emeklilerin de faydalanacağı şekilde düzenlenmesi söz konusu.

TEKLİFİN İÇERİĞİ NE?

Bu konu daha önceki yıllarda gündeme geldiğinde, çok sıcak bakmamıştı bankalar. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, bürokratlarına bununla ilgili talimat vererek, memurlarla paralel bir düzenleme yapılması, emeklilerin de promosyon alabilmelerinin sağlanması yönünde bir işlem başlattı.

Bu uygulama çerçevesinde emekliler şu hakları elde edecek:

- Emeklilerin bankadaki maaş hesaplarından hesap işletim ücreti alınmayacak

- Kredi kartı hesap ekstreleri için ücret talep edilmeyecek

- Emeklilere maaşları tutarında kredili mevduat hesabı açılacak, maaşının üç katına kadar kefilsiz, gelir belgesiz kredi verilebilecek

- EFT işlemlerinden de para kesilmeyecek.

- 500 Lira ila 1000 Lira civarı arasında değişen oranda promosyon ödemesi getirilecek.

Emekli maaş ödemelerinin büyük bir kısmını kamu bankaları yapıyor. Sayın Faruk Çelik ve hükümetin bu anlamda bir baskı yapacağını, kamu bankalarının da ön ayak olmak suretiyle emeklilere promosyon ödemesine katılacaklarını düşünüyoruz. Tabi bunların ne zaman gerçekleşeceğini, hangi koşulların uygulamaya geçeceğini de zaman içerisinde göreceğiz.

Bu arada: bu imkanları emekliye sunmak için tek koşul olarak, emeklinin 2 adet otomatik ödeme talimatı vermesi isteniyor.


Bu haber 2,777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,430 µs