En Sıcak Konular

Kadınlara kredi desteği!

19 Eylül 2013 10:06 tsi
Kadınlara kredi desteği! Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) Kastamonu Mikrofinans Şubesi aracılığıyla mikrokrediyle tanışarak iş sahibi olan ve işini büyüten kadınlar, ürünlerini oluşturulan pazarda satarak, aile ekonomilerine destek oluyorlar.

Kadınlara kredi desteği!

 

Habertürk 


Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) Kastamonu Mikrofinans Şubesi aracılığıyla mikrokrediyle tanışarak iş sahibi olan ve işini büyüten kadınlar, ürünlerini oluşturulan pazarda satarak, aile ekonomilerine destek oluyorlar.

Kastamonu'da ihtiyaç sahibi olup da mikrokrediyle iş kuran kadınlar, ürettikleri ürünleri satabilmek için pazar kurulması talebiyle TGMP Kastamonu Mikrofinans Şubesine müracaat etti. Talebi değerlendirerek valiliğe ileten şube, 6 ay içerisinde Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediyesi iş birliğiyle bir pazar kurulmasını sağladı.

"Kastamonu Hanımeller Pazarı" ismi verilen ve hafta sonları açılan pazarda, mikrokredi kullanan yaklaşık 100 kadın, yörenin el sanatları ve organik mamüllerinden oluşan ürünlerini satarak, aile bütçelerine ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. İthal ve fabrikasyon eşyalara yer verilmeyen pazarda, alışveriş yapan müşterilere satın aldıkları malzemeler, poşet ve plastik ambalajlar yerine bez torbalarla takdim ediliyor.

"MİKROKREDİDEN ÇOK MEMNUNUZ"
Mikrokredi kullanan ev hanımı ve 4 çocuk annesi Ayten Kesal (42), ev ekonomisine destek olmak amacıyla küçük çapta el işleri yaptığını ancak bunu satacak yer ve müşteri bulamadığını söyledi. Tanıdıkları vasıtasıyla mikrokrediden haberdar olduğunu ifade eden Kesal, şöyle konuştu: "Bu konuyu iyice araştırdım ve bilgi sahibi oldum. Daha sonra girişimlerimiz sonucu devletimiz bize imkan sağladı ve mikrokredi çektik. Bu şekilde üretimimi büyüttüm. Ürünlerimizde fabrikasyon hiçbir şey yok. Taş baskı gibi el işi ürünlerimizin yanı sıra tarhanamız, reçellerimiz, turşularımız ve bulgurumuz vardır. Ayrıca, tahtadan oymacılık eserleri ve nakış işlerimiz de var. Hep kadınlara ait kendi yaptığımız şeyler yani. Bize iş imkanı sağladığı için mikro krediden çok memnunuz."

"MİKROKREDİDEN SÜREKLİ DESTEK ALIYORUM "
Şahinaz Kurtoğlu (44) da meslek edindirme kursundan belge alarak birkaç yıl önce taş baskı işine başladığını ve küçük bir işyeri açtığını anlatarak, işyerini ziyaret eden 2 kadın tarafından mikrokrediyle tanıştığını söyledi.

Vakit geçirmeden girişimlerde bulunduğunu ve 750 lira mikrokredi çektiğini dile getiren Kurtoğlu, şöyle devam etti: "Mikrokredi alınca makinemi değiştirdim, raflarımı yaptırdım ve ütümü değiştirdim. Kumaşımı fazlasıyla aldım. İşlerimi böylelikle daha geliştirdim. Satışlarım artmış durumda. Mikrokrediden sürekli destek alıyorum. İlk mikrokredi kadınlarındanım. Bundan 2 yıl önce 20 kadının içindeydim. O zaman 750 lira olan mikrokredi sonra bin liraya ardından da bin 200 liraya çıktı. İşlerimiz yükseldikçe artırıyorlar."

"BAŞARISIZ KADIN YOKTUR"
Kurtoğlu, kadınların evde boş oturmaktansa, mutlaka birşeylerle uğraşması gerektiğini vurgulayarak, "Hiçbir şey yapmasalar el işi yapsınlar, hamur açsınlar veya mantı yapsınlar. Benim işyerimde çalışan kadınlar var. İşyerim sayesinde evlerine ekmek götürüyorlar. Daha önceden de çalışıyordum. Evde oturan kadınların eşlerine destek olmasını isterim. Mutlaka ama mutlaka çalışsınlar. Evde boş oturmasınlar. Eşlerinin de desteğini arkasına aldıktan sonra başarısız kadın yoktur."


Bu haber 1,487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,293 µs