En Sıcak Konular

Kütahya'da girişimci kardeşler sınırları aştı

21 Eylül 2013 17:05 tsi
Kütahya'da girişimci kardeşler sınırları aştı Kütahya'nın Simav ilçesinde, faaliyetlerine yaklaşık 27 yıl önce dişli imalatıyla başlayan iki kardeş, oğullarının teknik destekleriyle ürettikleri tekstil ve kereste makinelerini, Kuzey Afrika ile bazı Avrupa ülkelerine ihraç ediyor

Kütahya'da girişimci kardeşler sınırları aştı

Haber7

 

Kütahya'nın Simav ilçesinde, faaliyetlerine yaklaşık 27 yıl önce dişli imalatıyla başlayan iki kardeş, oğullarının teknik destekleriyle ürettikleri tekstil ve kereste makinelerini, Kuzey Afrika ile bazı Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

Şirket ortaklarından Davut Erdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyi Zekeriya Erdoğmuş ile 1986 yılında makine dişlisi üretimine başladıklarını söyledi.

Ürün portföyünü son yıllarda genişleterek Simav Sanayi Sitesi'nde yer alan 140 metrekarelik atölyelerinde yün açma ve yıkama, kereste ezme gibi makinelerin üretimine başladıklarını belirten Erdoğmuş, şöyle devam etti:

''Son olarak 4 ay gibi bir sürede tamamladığımız ve 4 parçadan oluşan 55 metre uzunluğundaki makinemizi sipariş veren firmaya gönderdik. Makineleri, aldığımız siparişlere göre yapıyoruz. Yaptığımız bir makinenin bedeli 200 bin lira civarında. Yün yıkama makinesi, çamaşır makinesinin daha büyük hali. Bu makine, yıkama, durulama, beyazlatma gibi 7 kademeden oluşuyor. Bu tür makinelerde lastikli sıkma sistemi sayesinde yündeki suyun süzülmesi devre dışı bırakılıyor. Böylece iş gücü, zaman ve elektrik tasarrufu sağlanmış oluyor.''

Libya'ya iki yün yıkama makinesi, Rusya ile Romanya'ya da çap makineleri ihraç ettikleri bilgisini veren Erdoğmuş, pazar aramakla fazla uğraşmadıklarını, müşterilerinin, ithalatçı firma aracılığıyla kendilerine ulaştığını dile getirdi.

Erdoğmuş, müşterilerinin, atölyelerinin küçük olduğunu görünce şaşırdıklarını ifade ederek, "Bu kadar işin bu küçücük yerden çıktığına inanamıyorlar. Yerimizin küçük olduğunun farkındayız ama başka yer bulamıyoruz'' dedi.

Atölyede aile bireylerinin çalıştığı bilgisini veren Erdoğmuş, makinelerin teknik çizimleri, malzemelerin tedariki ve deneme gibi işlere kendisi ile ağabeyinin oğullarının yardımcı olduğunu bildirdi.

Davut Erdoğmuş, iki oğlu bulunduğunu anlatarak, "Oğullarımdan Hasan, Cumhuriyet Üniversitesi Makine Öğretmenliği Bölümü, İbrahim de Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü mezunu. Yeğenim Yusuf ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde okuyor. İki oğlum ve yeğenimin, ürettiğimiz bütün ürünlerin başından sonuna kadar emekleri bulunuyor" diye konuştu.



Bu haber 1,901 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,854 µs