En Sıcak Konular

Albaraka’ya 430 milyon $’lık kredi

25 Eylül 2013 09:39 tsi
Albaraka’ya 430 milyon $’lık kredi Albaraka, 15 ülkeden toplam 430 milyon dolar değerinde murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Kredi, ağırlıklı olarak KOBİ’lerin finansmanı için kullanılacak.

Albaraka’ya 430 milyon $’lık kredi

 

Dünya 

Albaraka, 15 ülkeden toplam 430 milyon dolar değerinde murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Kredi, ağırlıklı olarak KOBİ’lerin finansmanı için kullanılacak.
Albaraka, KOBİ’lerin finansmanı için 430 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyon kredisi sağladı. Vadesi iki yıl olarak belirlenen krediye, ABC Islamic Bank (E.C.), Barwa Bank, Emirates NBD Capital Limited, Noor Islamic Bank PJSC ve Standard Chartered Bank liderliğindeki, 15 ülkeden 23 banka ve finansal kuruluş katılım sağladı. Kredi, İslam Hukuku’na uygun olarak ABD Doları ve euro cinsinde çift para biriminde olmak üzere bir yıllık ve iki yıllık vadelerle çift dilimli murabaha kredisi olarak yapılandırıldı. Bir yıllık ve iki yıllık dilimler ile ilgili kar marjları, sırasıyla yıllık 100 puan ve 135 puan bazında. 

Toplam aktifler yüzde 15 krediler yüzde 14 arttı 

Kredinin imza töreninde konuşan Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, kredinin Türk bankacılık sektörü ve ekonomisine duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. 2013 yılı içinde yurtdışı sermaye piyasalarından temin ettikleri fonların toplamının 1 milyar doları aştığını dile getiren Yahşi, “Bu yıl ilk defa bir yılın yanında iki yıl vadeli murabaha sendikasyonu gerçekleştirilmiş ve toplam rakamın 135 milyon dolar ve 98 milyon euroluk kısmı iki yıl vadeli olarak temin edilmiştir. Bir yıl vadeli dilimin maliyeti libor+yüzde 1, iki yıl vadeli dilimin maliyeti libor+yüzde 1.35 olmuştur” dedi. Yahşi, bankanın ayrıca, gelecek 5 yıl içinde, her yıl ortalama 20 yeni şube açmayı planladığını bildirdi. Yahşi, kredide libor + yüzde 1.35 maliyetin, bugünkü koşullarda iyi olduğunu, kaynağın önemli bölümünün KOBİ kredilerine aktarılacağını açıkladı. 

Kamu ağırlığı rekabeti bozabilir

Yahşi, kamu bankalarının katılım bankası kurmasını desteklediklerini, ancak bir tartışmanın da söz konusu olduğuna işaret ederek, “Katılım bankaları, kamu bankalarının iştiraki şeklinde mi yoksa Hazine’nin ortak olduğu bir şekilde mi kurulacak? Hazine bankası şeklinde bir modelin daha doğru olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı. Yahşi, kamu bankalarının kuracağı katılım bankalarının kamu ağırlıklı olmasının, zaman zaman rekabeti bozucu etkisi olabileceği, o açıdan burada önlem alınmasını istediklerini söyledi.

Kuveyt Türk ile ilk poliçe yolda

Albaraka’nın Kuveyt Türk ile bireysel emeklilik şirketi kurma yönündeki çalışmalarının ise hızla yol aldığını bildiren Yahşi, “Albaraka ve Kuveyt Türk’ün kuracakları bireysel emeklilik ilk poliçesini 5-6 ay içinde kesmiş olacak” açıklamasında bulundu.


Bu haber 1,634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,069 µs