En Sıcak Konular

Kuveyt Türk, Samsunlu KOBİ'lerle buluştu

27 Eylül 2013 09:07 tsi
Kuveyt Türk, Samsunlu KOBİ'lerle buluştu Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın KOBİ'lerin istikrarlı büyümelerini sağlamaya yönelik olarak tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunduğu "Kuveyt Türk İşin Doğrusu" zirvesi Samsun'da yapıldı.

Kuveyt Türk, Samsunlu KOBİ'lerle buluştu
DÜNYA
Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın KOBİ'lerin istikrarlı büyümelerini sağlamaya yönelik olarak tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunduğu "Kuveyt Türk İşin Doğrusu" zirvesi Samsun'da yapıldı.
Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya, Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral ve Samsunlu KOBİ'lerin temsilcileri katıldı. 

Ufuk Uyan, toplantıda yaptığı konuşmada, BDDK'nın KOBİ ve ihracata kredilerini desteklemek amacıyla hazırladığı ve genel kurula sunulması düşünülen tebliğ taslağını desteklediklerini, en kısa zamanda uygulamaya konulmasını beklediklerini söyledi. 

Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak KOBİ'lere ve ihracatçılara pozitif uygulamalarla yaklaştıklarını, toplam kredilerin yüzde 50'den fazlasını KOBİ'lere tahsis ettiklerini ve ihracatçıları desteklemek amacıyla ihracatın finansmanına yönelik özel bir ürün devreye alacaklarını belirten Uyan, "Özellikle kriz ortamlarında global bankacılık sisteminde sorunlar ortaya çıkmaktadır. Spekülatif olmayan, gerçek ihtiyaçları karşılayan üretime yönelik istihdam sağlayacak bir sistem olan faizsiz bankacılık sistemi önemlidir" dedi.  

"Faizsiz bankacılık sistemi reel ekonomiyi önemli ölçüde destekliyor" diyen Uyan, 2013 yılı içerisinde 69 milyon lira fon topladıkları Samsun'a 72 milyon lira fon kullandırdıklarını kaydetti. 2013 yılı içerisinde Samsun şubelerinde kullandırılan fonların, toplanan fonların yüzde 104'üne tekabül ettiğini dile getiren Uyan, Samsunlu işletmecilerin büyümesine destek sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. Uyan, Samsunlu ihracatçılara katılım bankacılığı prensipleri çerçevesinde ihracatın finansmanına yönelik yeni bir ürün sunduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Öncelikle akreditif karşılığı ihracat yapan girişimcilerin finansman ihtiyacını karşılayacağız. Daha sonra sırasıyla avalli poliçe karşılığı doğrudan yurt dışı plasman riskini almak kaydıyla finansmanları sağlayacağız. Bu ihracata çok büyük faizsiz bir destektir. Ayrıca Katılım Bankaları Birliği olarak Eximbank kaynaklarına faizsiz esasta ulaşmak için çalışma yapıyoruz." 


Bu haber 1,591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,481 µs