En Sıcak Konular

Ekonominin öncüsü DÜNYA değişiyor, yenileniyor...

27 Eylül 2013 09:14 tsi
Ekonominin öncüsü DÜNYA değişiyor, yenileniyor... 1981 yılından bu yana Türk ekonomi basının öncüsü olan gazeteniz DÜNYA, ekim ayı ile birlikte büyük bir yenilenme ve değişim sürecine giriyor.

Ekonominin öncüsü DÜNYA değişiyor, yenileniyor...
DÜNYA
1981 yılından bu yana Türk ekonomi basının öncüsü olan gazeteniz DÜNYA, ekim ayı ile birlikte büyük bir yenilenme ve değişim sürecine giriyor.
33 yılı geride bırakmaya hazırlanan, Türkiye’nin tek ekonomi gazetesi DÜNYA, değişiyor, yenileniyor, ekim ayıyla birlikte yeni bir döneme giriyor. Güçlü yazar kadrosuna ek olarak ekim ayıyla birlikte  başlayacak yeni dönemde kriz kahini Roubini, Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, ABD’de ekonomik mantığın sesi olarak tanınan Harvardlı ekonomi profesörü Martin Feldstein, IMF’nin ünlü baş ekonomisti Kenneth Rogoff gibi dünyaca ünlü yabancı ekonomistler analizlerini paylaşacak. Bu isimlerin yanı sıra ekonomi dünyasının çok yakından tanıdığı Osman Ulagay, Güven Sak, Tamer Müftüoğlu ve Kemal Derviş, köşe yazılarıyla sizlere yol gösterecek. Türk iş dünyasının nabzının tutulacağı ve soru işaretlerinin yanıt bulacağı Duayenlerle Söyleşiler’de ise Durmuş Yılmaz, Ege Cansen ve Nazım Ekren yer alacak, birikimlerini sizlerle paylaşacak. Umman’da Times dergisinin görsel yönetmenliğini de yapan ünlü isim Adonis Durado ise sayfa tasarımlarıyla Türkiye’deki ilk projesini DÜNYA’da gerçekleştirecek.

“Daha uluslararası bir gazete yapacağız”
Çarşamba akşamı DÜNYA Gazetesi’nin Bağcılar tesislerinde düzenlenen tanıtım törenine, yeni ve eski yazarlarımızla iş dünyasının temsilcileri ve gazetenin yöneticileri katıldı. DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent, yaptığı açılış konuşmasında yeni bir başlangıç için uzun süredir çalıştıklarını belirterek, “Bu döneme daha modern, daha farklı, muhafazakar yapımızdan sıyrılıp daha çok gençlere yönelik ve özellikle daha uluslararası yeni bir DÜNYA olarak başlamak istiyoruz” dedi. Nezih Demirkent’in gazeteyi kurduğu yıldan bu yana geçen sürede hayallerin gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Demirkent, “Bugüne kadar birçok rakibimiz oldu. Rakiplerimiz bugün büyük dediğimiz gazetelerin içinde yayın hayatlarına devam ediyor. Biz ise pembe sayfalarımızla ilkelerimiz doğrultusunda direnmeye çabalıyoruz. Sanıyorum herkes bu çabamızın farkındadır” diye konuştu. Demirkent, bugün gazeteciliğin dijital ortama da yansıdığını ve bu süreci izlemekle yetinemeyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Bugün eski DDÜNYA’ya yavaş yavaş veda ediyoruz. Yeni DÜNYA’ya yarın başlamaya söz verdik. Çok daha iyi, güzel ve yenilikçi bir adımın içindeyiz. Bugünün benim için ayrı bir yeri var. Çünkü bugün Nezih Demirkent’in yaş günü. Kendisini kaybettiğimiz gün kimse bunu götüremeyeceğimizi söylüyordu. Ama biz başardık. Dilerim çalışmalarımızı sizler de beğeneceksiniz. Çünkü her zamankinden daha çok bugün desteğe ihtiyacımız olacak.”

“Nezih Demirkent değişimlerin öncüsüydü”
DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise değişimin kolay olmadığını ve yeniliklerin insanları biraz da korkuttuğunu söyleyerek “Değişimden kaçmak kolay bir şey değil. Kaçmanın bedeli de ağır. Kaçmayı da tercih etmiyoruz. Sektörümüzde çok önemli bir değişim yaşanıyor. Dijital medya, sektörümüzü bir anlamda tepe taklak etti. Yeni dönemde gazetenin yapısı dışında kendi içimizde de bir yeniliğe gidiyoruz” yorumunu yaptı. Günümüzde iyi haberin ve kaliteli içeriğin tek başına yeterli olmadığını; biçimin de belirleyici bir rol üstlendiğini ifade eden Güldağ, “140 vuruşluk twitter dünyasında, ya ayak uyduruyorsunuz ya da işin dışında kalıyorsunuz. Genlerimiz ve Nezih Demirkent’ten öğrendiklerimiz gereği zaten değişime karşı çıkmamız mümkün değil. Kendisi hem duayen, hem de yeniliklerin öncüsüydü” dedi. “Değişim taciri de olamayız” diyerek göstermelik değişim söylemleriyle yetinmeyeceklerini söyleyen Güldağ, özgür ve sansasyondan uzak haber anlayışının ise hiç değişmeyeceğinin altını çizdi. Yeni dönemde yazarların önemine değinen Güldağ, “Yazarlarımız bizim için çok önemli. Yazarlarımız, ahkam kesmeyen, okura tepeden bakmayan köşe yazılarıyla bilinirler. Sapla samanı ayıran olgun yorumlar bizim için son derece önemli bir temel oluşturuyor” diye konuştu.

“Yazarlarımız okuyucuyla özgür bir köprü kuruyor”
Yazarların özgün fikirlerini sunarak okurlara fayda sağlamasını, DÜNYA Gazetesi’nin en önemli özelliklerinden biri olarak gösteren DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Arolat da “Yazarlarımızın o köprüyü kendilerinin kurması en büyük hedefimiz. Anadolu’nun sesi olma özelliğimizi de sürdüreceğiz. Yeni gelecek yazarlarımızın da özgürlük içinde okurlarımıza faydalı olacağına inanıyorum” dedi. DÜNYA Ailesi’ne katılan gazeteci-yazar Osman Ulagay ise Türk basının sıra dışı günler yaşadığı bir dönem olduğunu belirterek “Bu dönemde bu olayın dışında kalabileceğimizi düşünmüştüm. DÜNYA, Türkiye’deki pek çok gazeteden farklı bir gazete. Daha uzman ve derin bakış açısına sahip bir okur profili var. Yeni dönemde ben de küçük bir katkıda bulunabilirsem çok mutlu olacağım” dedi. Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu da konuşmasında “Bu aileye layık görüldüğüm için çok teşekkür ediyorum. 69’u bitirip 70’e ayak basmış biri olarak bu fırsatı kendimi değiştirerek kullanmak istiyorum. Nezih Demirkent, Rekabet Kurulu’nu iki defa şereflendirmişti. Onun da gölgesinde umarım DÜNYA Ailesi’ne katkıda bulunma imkanı bulabilirim” dedi.


Bu haber 1,632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,963 µs