En Sıcak Konular

"Türkiye ekonomisinde istikrar var"

28 Eylül 2013 08:49 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çok şükür Türkiye, bütün krizlerle mücadele ederken, vatandaşımıza sosyal devlet imkanlarının hiçbirini kısmamıştır. Çünkü Türkiye'de hem siyasette hem ekonomide istikrar ve güven var" dedi.

"Türkiye ekonomisinde istikrar var"

 

Dünya 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Çok şükür Türkiye, bütün krizlerle mücadele ederken, vatandaşımıza sosyal devlet imkanlarının hiçbirini kısmamıştır. Çünkü Türkiye'de hem siyasette hem ekonomide istikrar ve güven var" dedi.
Çelik, İznik Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) doğumdan ölümü, ölümden ötesini ilgilendiren çok önemli bir kurum olduğunu söyledi.  

Türkiye'de 5 yıl önce sosyal güvenlik alanında son derece önemli bir reform gerçekleştirildiğini, aylarca süren bir çalışma yürüttüklerini belirten Çelik, "Bu reforma ihtiyaç vardı çünkü siyasetçilerin, politikacıların seçim dönemlerinde 3 oy daha fazla alabilmek için en çok ilgilendikleri alan, sosyal güvenlikti. Yani siz bir vatandaşa 60 yaşında emekli olacakken, 'ey vatandaş, seni 38-40 yaşında emekli yapacağım' derseniz tabii ki bu popülist yaklaşımlar, mevsimlik-seçimlik size çok şey kazandırır ama ülkeye de ne kazandırır ne kaybettirir, bunun da hesabını yapmanız gerekir" diye konuştu. "2013'ün ilk 7 ayında SGK, 7 ay içerisinde bütçeye 62 katrilyon prim kaydedecekti'' diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Bütçede böyle öngörmüştük. Ama çok şükür bu 62 değil, 66.2 katrilyon olarak gerçekleşti. Bu, reformun kazanımlarıdır. Yanı başımızda yaşananlara bakınız, Yunanistan, İspanya ve İtalya'da yaşananlar, AB'nin çeşitli ülkelerinde yaşananlara bir bakınız. Oralarda maaşlar dondurulmuş, emekli maaşları aşağı çekiliyor, sosyal haklar geri alınıyor. Çok şükür Türkiye, bütün krizlerle mücadele ederken, vatandaşımıza sosyal devlet imkanlarının hiçbirini kısmamıştır. Çünkü Türkiye'de hem siyasette hem ekonomide istikrar ve güven var. İşte bu istikrar ve güven, Türkiye'nin yeni şifresi. Kendisine güvenen devlet, devletine güvenen millet noktasına geldik. Daha da katetmemiz gereken hususlar olduğunu hepimiz biliyoruz." 

Bursa'nın ilçeleri büyük olduğu için oralara SGK merkez müdürlükleri kurduklarını dile getiren Bakan Çelik, şunları kaydetti:  

"İnegöl'de başladık, yakın zamanda bitiriyoruz. Yenişehir ve Orhangazi'de de kısa süre içerisinde hemen başlayacağız. Bu şansı yakalayamayan ilçelerimiz için 'insansız hizmet noktası' diye ifade edilen, yeni bir sistemi devreye koyuyoruz. Yani kaymakamlığa gidecek vatandaş olmayacak. Elektronik ortamda SGK ile ilgili ne bilgi istiyorsanız onları alacaksınız, priminizi yatıracaksınız. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağız. Vatandaşın yüzde 80'lik memnuniyetini, inşallah yüzde 100'e taşıyacağız."  


Bu haber 1,385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,311 µs