En Sıcak Konular

Uçmadığımız ülke kalmayacak

30 Eylül 2013 09:36 tsi
Uçmadığımız ülke kalmayacak Türkiye, sivil havacılıkta atağa geçti. Dünya nüfusunun yüzde 98'ine direkt sefer yapan Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıllık hedefini açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Bütün ülkelere ulaşacağız!” dedi.

Uçmadığımız ülke kalmayacak

 

Dünya 

Türkiye, sivil havacılıkta atağa geçti. Dünya nüfusunun yüzde 98'ine direkt sefer yapan Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıllık hedefini açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, “Bütün ülkelere ulaşacağız!” dedi.
Sivil havacılıkta, Türkiye’nin uçuş ağını dünyanın tamamına yaymak için çok yoğun bir görüşme trafiği yürütülüyor. 2012 yılı içinde 63 müzakere ile rekor kırıldı, 22 yeni ülkeyle ikili hava ulaştırma anlaşması imzalandı. Atak bu yıl da devam ediyor. İlk dokuz ayda 15’in üzerinde yeni anlaşma yapıldı. Özellikle geçtiğimiz ağustos ve eylül aylarında birçok ülke ile ikili havacılık anlaşmaları revize edildi, uçuş rotasına yeni ülkeler eklendi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından gerçekleştirilen son anlaşmalarla Türkiye’nin sivil havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 154’e ulaştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası Sonuç Bildirgesi’ni açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “10 yıl içinde tüm ülkelerle sivil havacılık anlaşması yapacağız, tarifeli sefer yapılan havalimanı sayısını da 60’a çıkaracağız” dedi. Türkiye halen dünya nüfusunun yüzde 98'ini kapsayan 100’den fazla ülkeye direkt uçuş gerçekleştirebiliyor. Bu ülkelerde 250’ye yakın şehre tarifeli seferler düzenliyor.
154 ülke ile havacılık anlaşması bulunan ve 37 ülkeyle de 10 yıl içinde anlaşma yapmayı planlayan Türk sivil havacılığı, Türkiye’den dünyanın bütün ülkelerine uçulabilmesi hedefine hızla yaklaşıyor.

Kamboçya'ya seferler başlayacak
Son olarak Türkiye ile Kamboçya arasında uçak seferlerinin başlatılması amacıyla ikili havacılık anlaşması imzalandı ve Türkiye'nin dünya genelinde havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 154'e ulaştı. 2-3 Eylül tarihleri arasında Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Kamboçya Sivil Havacılık Müzakerelerinden Sorumlu Başkanı Mao Havannall tarafından imzalanan mutabakat zaptına göre; her iki ülkenin havayolu işletmeleri 21 frekans yolcu, kargo ve yolcu+kargo kombinasyonu oluşturan tarifeli sefer yapma hakkı elde etti. Ayrıca, Türkiye'den tayin edilen havayolları Dakka ve Bangkok'tan Kamboçya'daki noktalara 5. trafik haklı seferler gerçekleştirebilecek. Diğer taraftan, 3. taraf kod paylaşım maddesi de anlaşmaya dahil edildi. Kamboçya ile anlaşmanın, Türkiye'nin Uzakdoğu'daki uçuş ağının hem doğrudan hem de bağlantılı seferler aracılığı ile gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Pakistan'a uçak seferleri artırıldı
Türkiye ile Pakistan sivil havacılık makamlarını temsilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve Pakistan İçişleri Bakanı Müsteşarı Qamar Zaman Ch. başkanlıklarında 17 Eylül’de Ankara'da bir araya gelerek, iki ülke arasında mutabakat zaptı imzaladı. Singapur ve Dakka öte nokta olarak belirlendi. Mevcut Karaçi ve İslamabad’a Lahor da eklenerek toplam sefer nokta sayısı 3’e halen 7 olan yolcu seferleri frekans sayısı 14 frekansa çıkarıldı. Taraflar ayrıca, önümüzdeki dönemlerde frekans sayılarının daha da artırılması kararı aldı. 

Ukrayna ile uçuş ağı genişletildi
Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi ile 17-18 Eylül tarihleri arasında Ankara'da SHGM yetkilileri ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki uçuşların geliştirilmesi amacıyla yeni bir anlaşma imzalandı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi Başkan Yardımcısı Oleksandr Grechko başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, yeni tarifeli sefer noktaları belirlendi. İmzalanan mutabakat zaptına göre, Sivastopol ve Kherson yeni tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi. Bu noktalara haftalık 7'şer frekans sefer gerçekleştirilmesine imkân tanındı. Diğer taraftan, İstanbul- Donetsk v.v. ve İstanbul – Simferopol v.v hatlarında herhangi bir kısıtlama olmaksızın sefer gerçekleştirme hakkı tanındı. İki ülke arasındaki anlaşmaya göre kargo seferlerinde de herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. 


Bu haber 1,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,050 µs