En Sıcak Konular

POS tefecilerine polis baskını

3 Ekim 2013 10:47 tsi
POS tefecilerine polis baskını Diyarbakır polisinin tefecilere yönelik düzenlediği geniş çaplı operasyonda ilginç bilgiler ortaya çıktı.

POS tefecilerine polis baskını

 

Haber7 


Diyarbakır polisinin tefecilere yönelik düzenlediği geniş çaplı operasyonda ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Tefecilerin; sicili temiz, yoksul, cahil ve öğrenciler adına kurdukları paravan şirketlerle POS cihazı aldığı, bu cihazlarla günlük bir milyon TL tutarında işlem yaptığı yani faizini alarak 'para sattığı' ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, son günlerin en büyük tefecilik operasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, toplumsal hayata ve ülke ekonomisine psikolojik, sosyal ve ekonomik alanlarda ciddi oranda zarar veren "tefecilik" suçuna ilişkin planlı ve projeli çalışma yapıldığı belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, " POS tefeciliği ile iştigal eden bazı firma ve işyeri yetkilerinin İstanbul ve Ankara illeri başta olmak üzere büyükşehirlerde sicili temiz, yoksul, cahil, öğrenci vb. şahısların ekonomik sıkıntılarından faydalanılarak şahıslar adına paravan şirketler kurdurarak bankalardan POS cihazı aldıkları ve POS cihazlarını tefecilik amacı ile kullandıkları, polisiye baskınlara karşı bahse konu cihazları kendi iş yerlerinde değil, iş yerlerine yakın kontrol altında tutabilecekleri ya da kısa sürede ulaşabilecekleri başka şahıslara ait dikkat çekmeyen çay ocağı, terzi, hediyelik eşya dükkanı ile kalabalık ve ekonomik hayatın hızlı aktığı semtlerdeki iş merkezleri ve iş hanlarının merdiven altı gibi yerlerinde muhafaza ettikleri, baskınlar sırasında birbirleri ile telefon ya da elemanları vasıtasıyla haberleşerek POS cihazları, kredi kartı, slip, nakit para vb. tarzı suç unsurlarını elden çıkarmaya veya gizlemeye çalıştıkları tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda O.T. isimli şahsa ait Ö. iletişim isimli işyerinde, S.O. ve M.O. isimli şahıslara ait S. iletişim isimli işyerinde, G.K. isimli şahsa ait Y. Renta Car isimli işyerinde, M.Ş.K. isimli şahsa ait E. iletişim isimli işyerinde, Y.A. isimli şahsa ait Ç. kuyumculuk isimli işyerlerinde arama yapıldığı vurgulandı. Açıklamada arama yapılan işyerlerinde, " 21 adet pos cihazı, 253 adet kredi kartı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 13 adet fişek, 1 adet tefeye borç verilen şahısların isimlerinin bulunduğu ajanda, 6 sayfa tefeye borç verilen şahısların isimlerinin yazılı bulunduğu not kağıdı, çok sayıda slip (POS cihazı çıktısı), suçta kullanıldığı değerlendirilen 369 bin 745 TL para ele geçirilmiş, 6 şahıs yakalanarak hakkında yasal işlem yapılmıştır."

TEFECİLİĞİ RESMİYETTE KONTÖR VE TELEFON SATIŞI GÖSTERMİŞLER

Açıklamada arama ve soruşturma neticesinde; bahse konu iletişim bayilerinin birisinde POS tefeciliğine ilişkin günlük yaklaşık 1 milyon TL civarında işlem hacminin gerçekleştiği, yapılan işlemin resmiyette kontör, çeşitli telefon ve aksesuarı satışı şeklinde gösterilmeye çalışıldığı tespit edildiği belirtilerek, " Ele geçirilen yüklü miktardaki para ile bu teyit edilmiştir. Ayrıca arama yapılan işyerlerinden kuyumcu dükkanına ait tefecilikte kullanılan 3 adet POS cihazı ve diğer malzemelerin civarda bulunan terzi dükkanında muhafaza edildiği tespit edilmiştir. Şube müdürlüğümüzce tefecilik ve diğer suçlara ilişkin çalışmalara kararlılık ve azimle devam edilmektedir."


Bu haber 1,669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,687 µs