En Sıcak Konular

Erken maaş esnafın da yüzünü güldürdü

9 Ekim 2013 09:46 tsi
Erken maaş esnafın da yüzünü güldürdü Kamu çalışanları ile emeklilere, aylık ve ücretlerin Kurban Bayramı nedeniyle erken ödenecek olması, bu durumun bayram öncesi işlerini hareketlendireceğini düşünen esnafı da mutlu etti.

Erken maaş esnafın da yüzünü güldürdü

 

Haber7 


Kamu çalışanları ile emeklilere, aylık ve ücretlerin Kurban Bayramı nedeniyle erken ödenecek olması, bu durumun bayram öncesi işlerini hareketlendireceğini düşünen esnafı da mutlu etti.

Bayram öncesinde, aylık ve ücretlerin kamu çalışanlarına 11 Ekim'de, çift numaralı emeklilere 11, tek numaralılara ise 10 Ekim'de ödenecek olması, çalışanlar ile emekliler kadar esnafı da sevindirdi.
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Arif Tak, maaşların erken ödenmesi konusunda olumlu bir tavır ortaya koyan yetkililere teşekkür etti. Kurban Bayramı'na bir hafta kaldığını ve esnafın iş umuduyla bugünleri beklediğini ifade eden Tak, şunları kaydetti:
"Bayram haftasına girildi kıpırdanma hissediliyor. Erken ödenecek paralar esnafın işlerini artıracak. Millete para vermek kötü olur mu? Çok güzel oldu. Para varsa vatandaş alışveriş yapacak. Bu paraların erken verilmesi çok önemli. Kurban Bayramı öncesinde Ramazan Bayramı'ndaki gibi işler fazla olmaz. Bir de cepte para yoksa esnaf zor para kazanır. Maaşlar erken ödenince esnafın umudu arttı, haberi alan esnafın yüzü gülüyor."
Tak, hafta sonu başta olmak üzere önümüzdeki 7 günde alışverişlerin artacağını belirterek, sıcak paranın piyasaya girmesiyle iyi ve bereketli bir hafta yaşanacağını söyledi.
Balıkesir ESOB Başkanı Mesut Aşanel de emeklilerin alacağı paranın yerinin hazır olduğunu ancak kamu çalışanlarının piyasada canlılık yaratacağına inandığını ifade etti. Vatandaşların bayrama yönelik ihtiyaçlarını karşılamasında erken ödemenin yerinde olacağını dile getiren Aşanel, "Borç alıp harcamaktansa kendi parasını harcayacak vatandaşlar, esnafın işlerini hareketlendirecek. Milyonlarca kişi, ihtiyaçlarını borç almadan karşılayacak" dedi.
- Esnaf sıcak paranın piyasaya gireceği günü bekliyor
Çanakkale ESOB Başkanı Mustafa Vurucu da kamu çalışanları ile emeklilerin maaşlarının bayramdan önce ödenmesini çok olumlu bulduklarını vurgulayarak, ilgililere teşekkür etti.
Her dini bayramın özellikle çocuklara ve ev ihtiyaçlarına yönelik bir alışveriş yarattığını belirten Vurucu, "Yavaş yavaş bayram alışverişleri başladı. Milyonlarca kişinin cebine sıcak paranın girmesiyle piyasa daha da hareketlenir. Vatandaşlar, çocuklarına giysi alacak, ev ihtiyaçlarını karşılayacak. Sıcak paranın piyasaya girecek olması esnafımızı sevindirdi. Özellikle 10-11 Ekim ile işler daha da canlanır" diye konuştu.
- Tüketiciler Derneği de uyardı
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu ise kamu çalışanları ve emeklileri uyararak, şu önerilerde bulundu:
"Erken ödeme, bir sonraki maaşa kadar geçecek süreyi 40 güne kadar çıkaracak. Bu yüzden gelen paranın özenle harcanmasını, indirim yalanlarına kanılmadan alışveriş yapılmasını öneriyoruz. Özellikle sabit gelirli ücretlilerin, bugüne kadar yaşamlarını idame etmeleri için kurdukları düzen var. Erken ödeme nedeniyle kimse hesaplarını şaşırmasın. Bayramdan sonraki bir aydan fazla sürenin iyi düşünülmesi, zor durumda kalınmaması için dikkatli hareket edilmesini öneriyoruz. Bayram ertesinin zor geçmemesini temenni ediyoruz."


Bu haber 1,681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,609 µs