En Sıcak Konular

Makineci ve gaz altı kaynakçısı

10 Ekim 2013 09:32 tsi
Makineci ve gaz altı kaynakçısı İŞKUR, 81 ilde işgücü piyasasının röntgenini çekti. 100 bin işyeri ziyaret edildi. Her 100 işletmeden 29'unda açık iş var.

Makineci ve gaz altı kaynakçısı

 

Dünya 

İŞKUR, 81 ilde işgücü piyasasının röntgenini çekti. 100 bin işyeri ziyaret edildi. Her 100 işletmeden 29'unda açık iş var.
ekinci-002.jpgAraştırma sonuçlarına göre İstanbul'da her 100 işletmeden 31'inde, Ankara'da 33'ünde, İzmir'de 27'sinde açık iş var. Dikkat çekici bir sonuç; 'temininde güçlük çekilen meslekler' listesinde en çok "dikişçi" ve "gaz altı kaynakçısı" var. 

İŞKUR, önemli bir araştırmaya imza attı. 2013'ün ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasasının talep boyutunu tespit etmek amacıyla 81 ili kapsayan bir araştırma yaptı. Araştırma 74 ilde tam sayım, 7 ilde ise örneklem yöntemiyle 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 100 bin 852 işyeri ziyaret edilerek gerçekleştirildi. Bu dev araştırma "İşgücü arz ve talebinin doğru tespit edilmesi amacıyla" yapıldı. Araştırmada her 100 işyerinden 29'unda açık iş olduğu, her 100 işyerinden 44'ünde eleman temininde güçlük çekildiği ortaya çıktı. 

En çok aranan meslekler tespit edildi. Araştırmayla ilgili ayrıntılı sonuçlar ise İŞKUR tarafından önümüzdeki günlerde açıkarılacak, Türkiye geneli ve il düzeyindeki raporlar kamuoyuyla paylaşılacak. Kurum, DÜNYA'nın işverenler tarafından takip edilen bir iş gazetesi olduğunu da dikkate alarak, raporu hazırlanmış illerden istihdam açısından önemli 7'sinin sonuçlarını yayımlamamıza izin verdi. Bu 7 il içinde İstanbul, Ankara ve İzmir de var.


Bu haber 1,499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,359 µs