En Sıcak Konular

"Esnaf nefes alacak"

10 Ekim 2013 09:43 tsi
Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'na ilişkin, "Bu yasa çıkıp da bunun da kontrolü olursa, o zaman ufak esnaf nefes alır" dedi.

"Esnaf nefes alacak"

 

Dünya 

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'na ilişkin, "Bu yasa çıkıp da bunun da kontrolü olursa, o zaman ufak esnaf nefes alır" dedi.
TEKİRDAĞ - Kayın, kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinin görüşüne açılan tasarıyla ilgili yaptığı açıklamada, düzenlemenin yerinde ve doğru olduğunu söyledi. 

Yıllardan beri büyük marketlerin şehrin istedikleri noktasına şubelerini açarak küçük esnafı bitirdiğini savunan Kayın, "Stratejik planlama, alışveriş merkezlerinde küçük esnafa yer ayrılması, promosyonlu indirimlerin denetim altına alınması gibi düzenlemeler esnaf açısından önem taşıyor. Tüm bu yasal düzenlemelerin uygulanması halinde esnaf çok daha iyi yerlere gelecek" diye konuştu. 

Esnafın bugünkü durumunun iç açıcı olmadığını ve işlerini kredi kullanarak yürüttüğünü belirten Kayın, şunları kaydetti:  

"Yıllardan beri perakende piyasasına ilişkin bir düzenleme çıkmadığından şu anda büyük marketler küçük esnafı bitirdi. Bu yasa çıkıp da bunun da kontrolü olursa, o zaman esnaf bir nefes alır ama bu gidiş bu yasa çıkmadan önce çok zor düzelir. Zaten esnafımız maliyeye borçlu, Bağkur"a borçlu, işlerini kredilerle döndürüyorlar. Bir mücadele içindeler."  

Kayın, yasa çıkınca belediyelerin "Bu mahallede iki bakkal var. Burada üçüncüsü açılamaz" dediğinde, işlerin daha farklı olacağını aktardı.  

Esnaf tasarıdan memnun  

Tekirdağ kent merkezinde esnaflık yapan İdris Pehlivanoğlu ise yapılacak değişiklikleri gayet olumlu bulduğunu belirterek, aynı cadde üzerinde aynı iş yerlerinin olmamasının her türlü esnafa fayda sağlayacağını söyledi. 

Bu tür düzenlemelerin yasalaşması halinde daha farklı iş kollarının da açılacağını belirten Pehlivanoğlu, böylelikle herkesin farklı işlere yönelmesinin sağlanacağını kaydetti.  

Diğer esnaf da tasarıyı olumlu bulduklarını ifade ederek, düzenlemenin sektörde yaşadıkları sorunların çözümüne katkıda bulunacağına inandıklarını kaydetti. 


Bu haber 1,535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,472 µs