En Sıcak Konular

Yolsuzluk ihbarcısından ‘ikramiyem az’ şikayeti

13 Ekim 2013 18:21 tsi
Yolsuzluk ihbarcısından ‘ikramiyem az’ şikayeti Yolsuzluk ihbarı yaptığı bir lastik firmasının yetersiz incelendiği iddiasıyla ‘ihbar ikramiyesini az bulan vatandaş, Meclis Dilekçe Komisyonu’na şikayette bulundu.

Yolsuzluk ihbarcısından ‘ikramiyem az’ şikayeti

STAR

Yolsuzluk ihbarı yaptığı bir lastik firmasının yetersiz incelendiği iddiasıyla ‘ihbar ikramiyesini az bulan vatandaş, Meclis Dilekçe Komisyonu’na şikayette bulundu.

İzmir’de yaşayan S.B isimli vatandaş, bugüne kadar yaşanan ihbar olaylarında neredeyse hiç görülmemiş bir olaya imza attı. Vatandaş, aldığı ihbar ikramiyesini az bularak, Gelir İdaresi Başkanlığı’nı Meclis’e şikayet etti. S. B. isimli vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu’na ilginç bir dilekçe gönderdi. 2009 yılında İzmir’de kendisinin ihbarı sonucunda bir lastik firmasında denetim yapıldığını, tespit edilen yolsuzluk doğrultusunda firmaya ceza kesildiğini ve kendisine de ihbar tazminatı ödendiğini belirten S.B. “Ancak sadece ana firmaya ceza kesilmiş, mal alımı yapan alt firmalarla ilgili yolsuzluklar incelenmemiş” iddiasında bulundu. Yaptığı ihbar başvurusunun ekinde yer alan CD’lerde kayıt dışı 4 bin 822 adet çek örneği olduğunu belirten S.B. “Somut delillerle ortaya konan ve inkar edilemeyecek şekilde illiyet bağı olduğu halde, akla ve mantığa sığmaz bir şekilde ‘nihai konumunda tüketici nakliyesi’ adı altında uydurma bir unvan yaratılarak bu firmaların faaliyetleri incelenmemiştir” ifadelerini kullandı. 

‘Mağdur oldum’

İnceleme yapılmış olması durumunda bu firmaların da kayıt dışı banka hesapları aracılığı ile ana firmayla ticari ilişkilerinin ortaya çıkarılacağını belirten S.B., başvurusunda şu iddialarda bulundu: “Yapılmayan incelemeler, idari bir hata olup; başta Vergi Denetmeni, Vergi Denetim Koordinasyon Kurulu ve İhbar İkramiyesi Servisi gibi servisler, Vergi Usul Kanunu ve Denetim İş Planı’na uymadığı için görevi ihmalden devleti ve tarafımı zarara uğratmıştır. Diğer ihbar eden arkadaşlar alt firmalardan ihbar ikramiyesi alırken ben mağdur oldum, sorumlulara gereken cezayı vereceğinizi ümit ediyorum.” Başvuruyu işleme alan TBMM Dilekçe Komisyonu, ihbarcı vatandaşın iddialarıyla ilgili Maliye Bakanlığı’na başvuracak.




Bu haber 2,218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,066 µs