En Sıcak Konular

Türk kadın yöneticiler geleceği şekillendirecek

22 Ekim 2013 09:10 tsi
Türk kadın yöneticiler geleceği şekillendirecek Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi’ne en kıdemli Türk kadın yönetici olurken, TAV CFO’su Burcu Geriş de geleceği şekillendirecek 16 kadın arasında yerini aldı.

Türk kadın yöneticiler geleceği şekillendirecek

 

Dünya 

Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisi’ne en kıdemli Türk kadın yönetici olurken, TAV CFO’su Burcu Geriş de geleceği şekillendirecek 16 kadın arasında yerini aldı.
Dünya çapında şirketlerde üst düzey görevlere gelen Türk kadın yöneticilere her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak Intel Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ayşegül İldeniz, Intel’in yeni kurulan Yeni Teknolojiler Bölümü’nün Dünya Başkan Yardımcılığı’na atanırken, TAV CFO’su Burcu Geriş de geleceği şekillendirecek 16 kadın arasında yerini aldı. Yapılan yeni atama ile Ayşegül İldeniz, bundan sonra Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde başta giyilebilir teknolojiler olmak üzere şirketin gelecek nesil teknolojilerini geliştirmek, yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak, stratejik işbirlikleri ve yatırımlarını planlamak için çalışacak olan beyin takımına liderlik edecek. İldeniz, dünya üzerinde birbirinden farklı beğeni, beklenti ve hayalleri olan 7 milyar insanın geleceğini değiştirebilecek yeni nesil cihazların hayatımıza girmesinde kilit rol üstlenecek.

Yeni nesil teknolojiler arasında en çok öne çıkan giyilebilir teknolojiler, bilgisayar teknolojilerini günlük hayata entegre ederek kullanıcılar tarafından giyilebilen her türlü elektronik cihaz ya da ürün anlamına geliyor. 2017 yılı itibariyle söz konusu pazarın ekonomik büyüklüğünün 45 milyar dolara ulaşması, pazarda toplam 300 milyon adet ürün olması bekleniyor. Intel bu alanda yatırım yapan şirketlerin en başında geliyor.

Ortadoğu ve Afrika’da iş hacmini 4’e katladı

Ayşegül İldeniz’in, Intel’in Ortadoğu ve Afrika bölgesinde insanların hayatlarını teknoloji ile dönüştürmek ve iyileştirmek için gerçekleştirdiği birçok önemli projede imzası bulunuyor. İldeniz’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Bölgede Intel Öğretmen Programı kapsamında 2 milyon öğretmene, Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaşıldı. İldeniz’in insanları teknoloji ile tanıştırmak, teknolojiye daha kolay erişmelerini sağlayarak hayatlarını iyileştirmek amacıyla Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global bir projeye dönüştü. Yine Türkiye’de İldeniz öncülüğünde hayata geçirilen “Kadın ve Bilişim Platformu” da örnek proje olarak bölgeye yayıldı. 2013 yılında Afrika bölgesinde Safaricom’la birlikte kullanıcıların ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanarak pazara sunulan ilk Intel işlemcili akıllı telefon YOLO’nun da aralarında bulunduğu birçok önemli yatırım gerçekleşti.

Ayşegül İldeniz, Intel’in tepe yönetiminde

Ayşegül İldeniz Intel’e 1998 yılında Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak katıldı. 2001-2004 yılları arasında Intel Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten İldeniz, 2004 yılından bu yana Intel’in aralarında Türkiye, Mısır, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu, 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı ve Intel’in EMEA Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. OECD’de Teknoloji Komitesi Başkan Yardımcılığı,  Türkiye Bilişim Vakfı Yönetim Kurulu ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Danışma Kurulu’nda yer alan İldeniz, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun.

Geleceği şekillendirecek 16 kadın arasında

TAV Havalimanları Finans Direktörü (CFO) Burcu Geriş ise gelecekte küresel ekonomide ve toplumsal çalışmalarda etki sahibi olması beklenen 16 kadının katıldığı Women’s Forum Rising Talents programına seçildi. TAV açıklamasına göre, Fransa’nın Deauville şehrinde toplanan küresel foruma katılan Geriş, bu yıl yedinci kez düzenlenen yükselen yetenekler programına Türkiye’den seçilen ikinci kadın oldu.  Women’s Forum Rising Talents programına, her yıl genç ve kendi alanlarında başarılı olan yaklaşık 20 kadın seçiliyor. Programa profesyonel ve kişisel hayatlarında üstün yetenek ve cesaret gösteren, gelecekte büyük başarılar elde etme potansiyeli bulunan, 40 yaş altı adaylar katılabiliyor.


Bu haber 2,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,584 µs