En Sıcak Konular

Emniyet'ten trafik kazalarına uzman ekip

22 Ekim 2013 10:54 tsi
Emniyet'ten trafik kazalarına uzman ekip Emniyet trafik kazalarında uzmanlaşmaya gidiyor. Kazaların sebepleri, CIS filmlerindeki gibi olay yerinde delil toplayacak trafik ekipleriyle aydınlatılacak.

Emniyet'ten trafik kazalarına uzman ekip

 

Bugün 


Emniyet trafik kazalarında uzmanlaşmaya gidiyor. Kazaların sebepleri, CIS filmlerindeki gibi olay yerinde delil toplayacak trafik ekipleriyle aydınlatılacak.

Polis, trafik kazalarına müdahalede uzman ekip kuruyor. Olay yerindeki iz ve delillerin ABD’deki gibi profesyonelce toplanması amacıyla illerde Kaza inceleme ve bilirkişi şube müdürlükleri kurulacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in onayından sonra Emniyet Teşkilatı’ndaki trafik ihtisas birimleri devreye girecek. Ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazalara artık trafik ekipleri değil, bu alanda uzmanlaşmış özel trafik polisleri bakacak.

Büyük şehirlerde kaza inceleme ve bilirkişi şubeleri, küçük illerde ise bürolar kurulacak. Kaza inceleme birimleri kazaların nedenlerini araştıracak ve kazaların önlenmesine dönük stratejiler belirleyecek.

ÖLÜ SAYISI YÜZDE 9 DÜŞTÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı rapora göre polis sorumluluk bölgesinde son 10 yılda meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazalar yüzde 132, yaralı sayısı ise yüzde 131 arttı. Tek sevindirici gelişme ise ölü sayısındaki yüzde 9’luk düşüş. 2011-2013 yılları arasında sürücü kusuru nedeniyle 85 yolcu otobüsü, ölümlü ve yaralanmalı kazaya karıştı. Bu kazalarda 171 yolcu yaşamını yitirirdi. Bin 455 kişi yaralandı.

2011’deki 36 otobüs sürücüsünün karıştığı ölümlü kazalarda 70 kişi hayatını kaybetti, 638 kişi yaralandı. 2012’deki 38 otobüs kazasında 70 kişi öldü, 663 kişi yaralandı. 2013’ün ilk 4 ayında meydana gelen 11 otobüs kazasında 21 kişi yaşamını yitirirken, 154 yolcu da yaralandı.

36 milyon sürücüye ceza

Emniyet raporuna göre 2010’da 8 milyon 378 bin 395, 2011’de 8 milyon 727 bin 14, 2012’de 10 milyon 478 bin 804, 2013’ün ilk 8 ayında ise 8 milyon 954 bin 755 sürücüye ceza yazıldı. Sadece bu yılki denetimlerde 1 milyar 466 milyon 225 bin 479 lira ceza kesilmiş oldu.


Bu haber 1,505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,128 µs