En Sıcak Konular

Ford'tan ilginç otomobil! Türkiye'de geliştirildi

24 Ekim 2013 10:25 tsi
Ford'tan ilginç otomobil! Türkiye'de geliştirildi Ford'un yeni teknolojik çözümleriyle tüm modelleri, kalp krizi ve spazmını önceden uyarırken, kan şekerini de ölçebilecek.

Ford'tan ilginç otomobil! Türkiye'de geliştirildi

 

Haber7 

Ford'un yeni teknolojik çözümleriyle tüm modelleri, kalp krizi ve spazmını önceden uyarırken, kan şekerini de ölçebilecek.

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, yorgunluğu da tespit ederek uyaracak yeni teknolojilerinin tamamının CEBIT'te sergileneceğini söyledi.
Geleceğin teknolojilerini bugünden sunma felsefesiyle mühendislik yatırımlarını gerçekleştiren ve sürücüleri yeni teknolojilerle buluşturmaya devam eden Ford Otosan, bugün başlayacak CEBIT Bilişim Eurasia'da teknoloji tutkunlarını büyüleyecek.

CEBIT öncesi yeni teknolojileri anlatan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, teknolojik açıdan geliştirdikleri herşeyi hem binek hem ticari tüm modellerde kullanan tek marka olduklarını söyledi. Yenigün'ün anlattığı yeni teknolojiler yolculuğu keyifli hale getirirken adeta sağlığınızı da bir hastane standardına yakın kontrol altına alıyor. Ford'un koltuğuna oturan bir kişinin kalple ilgili sorunu varsa endişe etmesine gerek kalmayacak.
Gebze lazeri geliştirdi
Çünkü koltuktaki sensörler kalp krizi veya spazmını önceden uyaracak. Ayrıca kan şekeri düşen bir kişi yine otomobilin ekranında çıkacak mola ikazı çıkacak. Yine araç sürücünün yorgun olduğunu tespit edebilecek. Yenigün ayrıca Ford'un Gebze Ar-Ge merkezi tarafından 1.5 metre uzaktan lazer topuyla kaynak yapabilen teknolojinin de geliştirildiğini belirterek, kaynak mesafesinin daha önce 10 santimetre olduğunu söyledi.
-Kalp krizi uyarısı: Araç koltuğundaki sensörler sürücünün nabzını kontrol ederek risk durumunda ikaz edecek. Olası kalp krizi ya da spazmı önlenecek.
-Akıllı takip sistemiyle ani sollama: Araç sabitlendiği hızdan 30 km'ye kadar önündeki araçla birlikte yavaşlayıp, hızlanabilecek. Araç akıllı takipteyken riskli durumlarda ani manevra yapabilecek.
-Şehir içinde çarpışma engellenecek: Şehir içinde aracın önündeki araca göre takip mesafesi otomatik ayarlanabilecek. Ani durmalarda araç, sürücüden önce frene basarak güvenliği sağlayacak.
-Araçlar akıllı telefona dönüşecek: Araçlarda kulanılan telefonların numaraları araca tanımlanarak araç içi ekranlardan akılı cihazların tüm fonksiyonları gerçekleştirilebilecek.
-Tabelaları okuyacak: Aracın önündeki kamera yardımıyla yol üzerindeki tüm ikaz işaretleri ve tabelalar algılanarak uygun olmayan durumlar bildirilecek. Hız sınırlaması olan yerlerde limit aşımında ekran ikiye bölünüp yasal hız ve yaptığınız hız gösterilerek uyarılacak. Hatalı dönüş yapılırken uyarı verilecek.
-Kan şekeri ikazı: Araç kulanırken sürcünün kan şekeri düşüklüğü ya da diyabetik hastalarda sağlık problemi oluştuğunda, mola verilmesi için panelde kahve fincanı belirerek ikazda bulunacak.
-Kaza anında ana dilde acile bağlantı: Çarpışma anında araç, hangi ülkede kullanılıyorsa o dilde en yakın acil medikal yardım sistemini arayarak ambulans ve sağlık yardımı isteyebilecek.
-Yorgunluğu bilecek: Araç, sürücüye odaklı sensörleriyle vites değiştirme hızını, aracın devirli kullanılıp kullanılmadığını, aracın sağa sola gereksiz hareketlerini algılayarak mola ikazı yapacak.
-Çift ekran: Araç hareket halindeyken ekran çift açılı moda geçecek. Böylece,  sürücü tarafından bakıldığında panel gösterge ekranı olarak görülürken yanındaki ekranda da film izlenebilecek.
-Akıllı bagaj kapağı: Sınıfında ilk defa Kuga'da sunulan akıllı bagaj kapağı elleriniz doluyken bagaj kapağını açma ve kapamayı kolaylaştırıyor. Bagaj, aracın tamponunda yer alan iki adet sensör sayesinde ayak hareketiyle eller kullanılmadan açılıyor.


Bu haber 1,536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,582 µs