En Sıcak Konular

Spor salonu ruhsatını artık bakanlık verecek

24 Ekim 2013 10:57 tsi
Spor salonu ruhsatını artık bakanlık verecek Gençlik ve Spor Bakanlığı, fitness ve spor salonlarıyla ilgili kapsamlı bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Spor salonu ruhsatını artık bakanlık verecek

 

Bugün 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, fitness ve spor salonlarıyla ilgili kapsamlı bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Sayısı 10 binin üzerinde olan salonların ruhsat ve denetim işlemleri bakanlıkça yapılacak. Her salonda eczacı ve sağlıkçı istihdam edilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetler ve son olarak vücut geliştirme sporcusu Şahin İrencin’in kullandığı doping maddesiyle hayatını kaybetmesinin ardından fitness ve spor salonlarıyla ilgili kapsamlı bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Yönetmelik değişikliğinde ilk olarak, belediyelerde olan salonların ruhsat işlemlerinin ve denetimlerinin bakanlık tarafından yapılması kararlaştırıldı. Spor salonu açmak isteyen kişinin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) mezunu olması şartının getirileceği belirtildi.
 
Lisanslı sporcuların ve spor yapan vatandaşların salonlarda sağlık sorunu yaşamaması için salonlara bir sağlıkçı bir de eczacı istihdam edilmesi şartının getirileceğini belirtildi. Gerek spor yaparken yaşanabilecek sakatlık ve yaralanmalara karşı gerekse sporcuların kullanacağı ilaçlara karşı bu uygulamanın yapılması planlandı.
 
SALONLARA STANDART METREKARE
 
Spor salonlarının merdiven altı kurumlar gibi bodrum katlarına veya güneş almayan dairelerde yapılmasının da önü kesiliyor. Bakanlık kaynakları, salonların büyük ve ferah ortamlarda yapılmasının istendiğini bildirdi. Salonların standart bir büyüklükte olması için en az kaç metrekare olması gerektiğiyle ilgili de bir düzenlemenin olacağı aktarıldı.
 
YENİ YILDA HAYATA GEÇECEK
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Türkiye’yi spor ülkesi yapma çalışmalarında amatör sporcuların ve spor yapmak isteyen vatandaşların da bilinçli hareket etmelerini sağlamak istediği belirtildi. Salonlarda spor yapan vatandaşların sağlıklı ve doğal yöntemler ile spor yapabilmesini sağlamak, salonların güvenirliğini, kalitesini ve koşullarını düzenlemek için yeni yıla kadar bu projeyi hayata geçirmeyi planladığı kaydedildi. 

Doping ilaçları için valilikler uyarılmış

Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı­’nın, ec­za­ne­ler dı­şın­da sa­tı­şı ya­sak olan do­ping ilaç­la­rı­nın spor sa­lon­la­rın­da sa­tıl­dı­ğı şi­ka­yet­le­ri üze­ri­ne ge­çen yıl tüm il va­li­le­ri­ni uyar­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. Ba­kan­lı­ğın uya­rı ya­zı­sın­da söz­ ko­nu­su ilaç­la­rın spor sa­lon­la­rın­da sa­tıl­ma­sı­nın en­gel­len­me­si is­ten­di. Öte yan­dan vü­cut ge­liş­tir­me şam­pi­yo­nu Şa­hin İren­ci­n’­in ölü­mü­nün ar­dın­dan Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Su­at Kı­lıç, Vü­cut Ge­liş­tir­me Fe­de­ras­yo­nu hak­kın­da so­ruş­tur­ma baş­la­tıl­ma­sı ta­li­ma­tı ver­di. 

Gençler zehirleniyor

Bakanlık kaynakları, fitness salonlarında yasaklı madde kullanımlarının arttığı ve sağlık açısından zararlı olan ilaçların da salonlara sokulduğu yönünde birçok şikayetin alındığını ifade etti. Bakanlık, daha kısa sürede kas yapmak isteyen gençlerin bu yöntemler ile zehirlendiğini vurguladı.  


Bu haber 3,926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,617 µs