En Sıcak Konular

Dünyayı yöneten 1000 Türk

24 Ekim 2013 11:06 tsi
Dünyayı yöneten 1000 Türk Coca Cola ile başlayan Türk yönetici akımı dünya ekonomisine yön veren diğer markalara da örnek oldu. Halen yurtdışındaki çok uluslu firmalarda binlerce Türk görev yaparken, bunların 1000’i üst düzey yönetici konumunda.

Dünyayı yöneten 1000 Türk

 

Bugün

Coca Cola ile başlayan Türk yönetici akımı dünya ekonomisine yön veren diğer markalara da örnek oldu. Halen yurtdışındaki çok uluslu firmalarda binlerce Türk görev yaparken, bunların 1000’i üst düzey yönetici konumunda.


Önceki gün Ayşegül İldeniz’in dünyaca ünlü teknoloji şirketi Intel’in Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcılığı’na atanmasıyla gözler dünyadaki diğer üst düzey yöneticilere çevrildi.

Ekonomik krizin getirdiği tecrübeyle risk yönetimini iyi yapan Türkler’e talebin her geçen gün daha da arttığı gözleniyor. Dünyanın en büyük markası Coca Cola’nın en tepesine kadar yükselen Muhtar Kent sonrası, diğer dünya markalarında Türk yöneticiler artmaya başladı. Beyin avcıları bundaki en büyük nedenini soğukkanlılıkla risk yönetimi ve Doğu Batı sentezini iyiokuyabilme olarak özetliyor.

4 bin yönetici var

ABD merkezli dünyanın en büyük beyin avcısı şirketlerinden Heidrick&Struggles Türkiye Kıdemli Danışmanı Ömer Aydoğan, Türk CEO’ların dünyada değerinin artmasında Muhtar Kent’in büyük öneminin olduğunu belirterek özellikle son 10 yılda büyük çıkış yakalandığını söyledi.  Aydoğan, “Şu an yurtdışında genel yönetici anlamında 4 bin, üst düzey yönetici statüsünde ise 1000’e yakın Türk CEO görev yapıyor” dedi.

Türkler mesai tanımıyor

Aydoğan, kriz tecrübeleri nedeniyle Türk yöneticilerin risk yönetimini çok iyi yaptıklarını ve bunu sevdiklerini de belirterek, “Yabancılar kaos ortamına kolay adapte olamıyorlar. Ayrıca Türkler Doğu coğrafyaları yakın kültür olduğu için iyi biliyorlar. Ayrıca Türkler yeri geldiğinde gece gündüz çalışıyor. Ama Avrupalı ya da ABD’li sistem dışına çıkmıyor. Mesaisi kaçta bitiyorsa işini o an bırakıyor” diye konuştu.

İşte başarıları ile dünyaya parmak ısırtan isimler

Muhtar Kent: Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı. ABD’li devin dünyadaki tüm operasyonlarından sorumlu.

Ahmet Bozer: Coca Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı.

Hikmet Ersek: Dünyanın en büyük para transfer şirketi Western Union’un başkanı ve CEO’su. Ersek, 12 milyar dolar piyasa değerine sahip şirketin tüm dünyadaki stratejisine yön veriyor.

Ümran Beba: Pepsico Asya Pasifik Bölge Başkanı olarak 28 pazar ve 6 binden fazla çalışanın olduğu bu bölgelerde birleşme ve satın alma sürecinden sorumlu.

Serpil Timuray: Vodafone Grubu Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Direktörü. Bu bölge Vodafone Grubu’nun 409 milyon abonesinin yüzde 65’ini kapsıyor.

Gürcan Karakaş: Bosch Automotive Aftermarket İşkolu’nda Kıdemli Başkan Yardımcısı. 145 ülkeyi içine alan 60’ın üzerinde Bosch bölgesel kuruluşu kendisine raporluyor.

Burçak Erül: Roche Güney Afrika Bölgesi Genel Müdürü. Erül, yeni unvanıyla Güney Afrika, Kenya, Nijerya, Namibya, Malavi dahil olmak üzere 32 ülkeyi yönetiyor.  

Tankut Turnaoğlu: P&G Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı. Turnaoğlu bölge ülkelerden sorumlu.

Mehmet Altınok: Unilever Türkiye CEO’su. Şirket bünyesinde 5 bin kişi ona bağlı.

Ayşegül İldeniz: Intel’in Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı. İldeniz çalışmalarını Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde sürdürüyor.


Bu haber 1,573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,743 µs