En Sıcak Konular

Yılmaz birinci sınıf ekonomi için adresi gösterdi

1 Kasım 2013 09:20 tsi
Yılmaz birinci sınıf ekonomi için adresi gösterdi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye birinci sınıf bir ekonomi olacaksa, birinci ligde bir ekonomi olacaksa bunu girişimcilerle gerçekleştirecek" dedi.

Yılmaz birinci sınıf ekonomi için adresi gösterdi

 

Dünya 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye birinci sınıf bir ekonomi olacaksa, birinci ligde bir ekonomi olacaksa bunu girişimcilerle gerçekleştirecek" dedi.
 Cevdet Yılmaz, İzmir'de devam eden 5. İzmir İktisat Kongresi kapsamında düzenlenen "Türkiye 100" ödül töreninde yaptığı konuşmada, girişimciliğin, cumhuriyet kurulduğu günden bu yana iktisat politikalarının ana unsurları arasında yer aldığını anlattı. 

AK Parti hükümeti olarak, özel sektör odaklı büyüme stratejisini savunduklarına işaret eden Yılmaz, "Kamu olarak bizim görevimiz, kuralları iyi koymak, ortamı hazırlamak, güven tesis etmek ve milletimizin dinamizmini harekete geçirmek. Ondan sonrası girişimcilerin işi" dedi. 

Türkiye'de girişimciliğin büyük potansiyele sahip olduğunun tüm dünya tarafından bilindiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: 

"Rahmetli Turgut Özal'la başlayan dışa açılma sürecinde, girişimcilikte ne kadar büyük potansiyele sahip olduğumuzu gördük. Son 10 yılda yaptığımız reformlarla da bunu daha da pekiştirmiş olduk. 230 milyar dolarlık ekonomiden 786 milyar dolarlık ekonomiye ulaştıysak bunu girişimcilerimiz başardı. Milyonlarca insana iş ve aş sağlayabildiysek bunu girişimcilerimiz aracılığıyla başardık. Bundan sonra da 2023'e doğru giderken, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne giderken ortaya koyduğumuz iddialı hedefleri de girişimcilerimiz aracılığıyla başaracağız. 2 trilyon dolarlık ekonomiyi, 500 milyar dolar ihracatı sizler sağlayacaksınız, milyonlara istihdam sağlayacaksınız. Türkiye birinci sınıf bir ekonomi olacaksa, birinci ligde bir ekonomi olacaksa bunu girişimcilerle gerçekleştirecek."  

"Girişimci dostu olmak önemli" 

Bakan Yılmaz, yenilik olmadan, risk alınmadan, bilgi kullanılarak yeni açılımlar yapılmadan bir ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığını vurguladı. 

Bazı ülkelerin daha fazla girişimciye ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Niçin bazı ülkelerde diğer ülkelerden daha fazla girişimci çıkıyor? Bu soruyu sorduğumuzda girişimciliğin toplumsal bir tarafı olduğunu görüyoruz. Girişimci dostu bir ortam yoksa girişimciler de enerjilerini ortaya koyamazlar. Bu çerçevede demokrasinin önemini daha iyi görüyoruz. Temel hak ve hürriyetlerin en geniş anlamda uygulandığı, tartışmanın olduğu bir ortam, girişimcilik için de en verimli ortamdır. Hukuk devletinin sağlıklı işlediği, çalışanın kazandığı ve bir emek ortaya koyanın ödüllendirildiği ortam, girişimciliğin desteklendiği ortamdır. Temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve herkese kuralların eşit biçimde uygulandığı bir düzen, girişimcilik için de vazgeçilmez önem taşır. Türkiye, son 10 yılda bu başarıları sağladıysa ekonomi ve demokrasiyi paralel götürdüğü için ve milletimizin enerjisini açığa çıkardığı için başarmıştır. Bundan sonra daha fazla demokrasi daha fazla hukuk, başarının daha fazla ödüllendirildiği bir ortamda girişimciliğin daha ileri boyutlara ulaşacağına yürekten inanıyorum." 

Başarılı girişimcilerin ödüllendirileceğini belirten Yılmaz, toplamda yüzde 370 büyüme sağlamış, 11 bin kişiye istihdam yaratmış, 3,4 milyar dolar ciroya ulaşmış şirketlerin başarılarının sürdürülebilir olması temennisinde bulundu. 

Yılmaz, sosyal ve kültürel girişimciliğin gelişmesinin önemine işaret ederek, sosyal, kültürel ve Ar-Ge alanında başarılı şirketlerin tespit edilerek ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Konuşmaların ardından, "Türkiye 100 Programı" kapsamında, 2010-2012 döneminde satış gelirlerindeki artış hızına göre değerlendirilen 100 şirket, ödüllendirildi. 


Bu haber 1,370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,434 µs