En Sıcak Konular

“Kıdem tazminatında taraflar anlaşamazsa yazık olur”

1 Kasım 2013 09:43 tsi
“Kıdem tazminatında taraflar anlaşamazsa yazık olur” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına ilişkin işçi ile işveren dengesinin kurulması gerektiğin, işçinin hakkının rekabete engel olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

"Kıdem tazminatında taraflar anlaşamazsa yazık olur"

 Dünya

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatına ilişkin işçi ile işveren dengesinin kurulması gerektiğin, işçinin hakkının rekabete engel olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.
ANKARA - Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) meclis toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, işsizlikte AB ortalamasının yüzde 12, genç işsizlik ortalamasının ise yüzde 23,7 seviyesinde olduğunu belirterek, Türkiye'de işsizliğin şu anda yüzde 9,3 düzeyinde olduğunu kaydetti. Çelik, "Son 10 yılda hem işgücü, hem istihdam oranında ciddi artış vardır" dedi.

"4 yılda 4,5 milyon vatandaş iş buldu"

Çalışma hayatında son dönemde önemli düzenlemelerin hayata geçtiğini belirten Çelik, işsizlikle mücadele önemli çalışmaların yapıldığını kaydederek "Son 4 yılda 4,5 milyon vatandaş iş buldu" dedi.

Kıdem tazminatına konusunun çözüme kavuşturulması noktasında taraflarla yoğun bir çalışmanın devam ettiğini ifade eden Çelik, "Kasım'da uzlaşı olursa TBMM'ye sevk etmeyi, ama uzlaşı olmaz ise, değerlendiremezsek yazık olacağı inancındayım" diyerek, bu meseleden hem iş adamlarının, hem de işçilerin mustarip olduğunu kaydetti. Sanayinin rekabetçi olması gerektiğini kaydeden Çelik, "Ama refah düzeyi yükselirken işçinin hakkı da rekabette birinci engel olarak görülmemeli. İşçinin hakkı benim rekabetimi engelleyen tek unsur gibi bir yaklaşım doğru değildir. Yoksa işçiyi asgari ücrete, 803 liraya mahkum edelim, hayat devam etsin gibi bir yaklaşım önce kendimize sormamız gereken bir yaklaşımdır. Onun için işçi ve işveren arasındaki bu denge kurulmalı. Çalışma hayatıyla ilgili bu sorun da çözüldüğü zaman büyük ölçüde mevzuat açısından sorunlar tamamlanıyor" dedi.

Türkiye genç emekliler cenneti

Emeklilik yaşının Türkiye'de 50 olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, "Türkiye'de dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir emeklilik yaşı var.  Türkiye şu an genç emekliler cenneti. Bu yanlış sistem bir an önce değişmeli" dedi.

Bezci: Kıdem tazminatı fonunun kurulması şarttır

ATO Başkanı Salih Bezci, "Hem işçilerin haklarını alabilmesi, hem de firmaların iflas etmemesi adına kıdem tazminatı fonunun kurulması şarttır" dedi.

"Kafaların tasına değil, hasına bakmalıyız"

Bakan Çelik, dün türbanlı milletvekillerinin TBMM'ye girmesine ilişkin olarak "Kafaların tasına bakmaktan vazgeçmeliyiz, kafaların hasına bakmalıyız" dedi.


Bu haber 1,377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,518 µs