En Sıcak Konular

Temayül sonuçları 11 Kasım'da belli olacak

2 Kasım 2013 22:49 tsi
Temayül sonuçları 11 Kasım'da belli olacak AK Parti, yerel seçimlere yönelik 16 büyükşehirde yapılan temayül sonuçlarını, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 11 Kasım'da toplanması planlanan Temayül Üst Kurulunda ele alacak.

Temayül sonuçları 11 Kasım'da belli olacak
DÜNYA
AK Parti, yerel seçimlere yönelik 16 büyükşehirde yapılan temayül sonuçlarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 11 Kasım'da toplanması planlanan Temayül Üst Kurulunda ele alacak.

AK Parti'de yerel seçimlere yönelik çalışmalar kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Mersin, İzmit, Sakarya ve Samsun'da 27 Ekim'de temayül yoklaması yapılmıştı. Bu şehirlerde kurulan ve daha sonra parti genel merkezine getirilen sandıklar, 11 Kasım'daki Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacak ve oylar sayılacak. Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadece Erdoğan başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulunda değerlendirilecek.   

Yeni büyükşehirlerin temayül yoklaması 9 Kasım'da 

AK Parti, büyükşehir statüsünü yeni kazanan Şanlıurfa, Hatay, Manisa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Van, Aydın, Denizli, Tekirdağ, Muğla, Mardin, Malatya, Trabzon ve Ordu'da 9 Kasım'da, diğer 51 ilde ise 16-17 Kasım'da temayül yoklaması yapacak.  

100 bin kişiye soruluyor 

AK Parti'nin temayül yoklaması kapsamında İstanbul'da 12 bin kişi olmak üzere, 30 büyükşehirde 65 bin, tüm Türkiye'de ise 100 bin kişinin sandık başına giderek oy kullanması hedefleniyor. Temayül yoklamasında parti kurucuları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları, Disiplin ve Demokrasi Kurulu üyeleri oy kullanıyor.  

Temayül yoklamalarında, sandık başına gidenlere, belediye başkanı adaylığı için kimi istedikleri soruluyor. Buna göre partililerden belediye başkanlığının AK Parti'de olduğu illerde 1, belediye başkanlığının AK Parti'de olmadığı illerde ise 2 isim isteniyor. 


Bu haber 1,439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,742 µs