En Sıcak Konular

İş Bankası’ndan 2.53 milyar lira net kâr

8 Kasım 2013 09:39 tsi
İş Bankası’ndan 2.53 milyar lira net kâr İş Bankası, yılın ilk dokuz ayında 2 milyar 533 milyon TL net kâr elde etti. Aktif toplamı yılsonuna göre yüzde 16,4 artışla 204.159 milyon TL seviyesine ulaşan İş Bankası, özkaynak büyüklüğünü 23.125 milyon TL düzeyine çıkardı.

İş Bankası’ndan 2.53 milyar lira net kâr

Dünya

 

 İş Bankası, yılın ilk dokuz ayında 2 milyar 533 milyon TL net kâr elde etti. Aktif toplamı yılsonuna göre yüzde 16,4 artışla 204.159 milyon TL seviyesine ulaşan İş Bankası, özkaynak büyüklüğünü 23.125 milyon TL düzeyine çıkardı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, bankanın aktif büyümesine en büyük katkıyı, yılbaşına göre %23,5’lik artış ile 131.813 milyon TL seviyesinde gerçekleşen kredilerin sağladığını belirterek “Aktiflerin %65’ini oluşturan kredilerin %72’si, 95.174 milyon TL tutarındaki ticari nitelikli krediler olup, söz konusu tutar, Banka’nın, reel sektöre ve dolayısıyla ülke ekonomisine en büyük desteği veren finans kuruluş olma özelliğine işaret etmektedir” dedi.

Sorunsuz ve sürdürülebilir büyüme

Kaynakların isabetli tahsisine ve sorunsuz büyümeye azami özen gösteren İş Bankası, ihtiyatlı ve titiz tutumunun bir sonucu olarak, aktif kalitesini korudu ve takipteki krediler oranı sektör ortalamasının ciddi bir farkla altında kalarak, yılın üçüncü çeyreğinde % 1,8 gibi oldukça düşük bir seviyede gerçekleşti.

Özel bankalar arasındaki en geniş şube ağı

Özel bankalar arasında en çok şubeye sahip olan İş Bankası 2013 yılının üçüncü çeyreğinde 13 yeni şube açarak şube ağını genişletmeye devam etti. Yılın ilk dokuz ayında İş Bankası’nın tasarruf mevduatı % 10,1 oranında artış ile 45.659 milyon TL’ye ulaştı;  toplam mevduatı ise % 13,5 oranında büyüme ile 119.575 milyon TL düzeyinde gerçekleşti. İş Bankası, yaygın şube ve ATM ağı, alternatif dağıtım kanalları ve geniş ürün yelpazesi ile tasarruf sahiplerinin en çok tercih ettiği banka oldu.

Çeşitlendirilmiş kaynak yapısı

Kaynak yapısını çeşitlendirmeye ve uygun maliyetli fon sağlamaya özen gösteren İş Bankası, cari dönemde gerek yurtiçinde gerekse uluslararası piyasalarda menkul kıymet ihraçlarını sürdürdü. Bunun yanı sıra İş Bankası, Eylül ayı içerisinde, 16 ülkeden 41 bankanın katılımıyla, 391 milyon USD ve 651,5 milyon Euro tutarında olmak üzere 2 ayrı dilim halinde, 1 yıl vadeli ve 1 yıl vade uzatma imkânı olan bir sendikasyon kredisi temin etti. Sağladığı düşük maliyetli fonlar İş Bankası’nın uluslararası piyasalardaki konumunun ve itibarının da bir göstergesi oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yılın üçüncü çeyreğinde mali piyasalarda devam eden dalgalanmaya rağmen İş Bankası’nın özkaynaklarını büyüterek 23.125 milyon TL düzeyine çıkardığına dikkat çekerek, “Banka güçlü sermaye yapısının yanı sıra çalışanlarından, müşterilerinden ve hissedarlarından aldığı güçle, sürdürülebilir büyüme politikasından ödün vermemiş ve söz konusu dönemde net kârını da önceki yılın aynı dönemine göre %8 arttırma başarısını göstermiştir” dedi.

 


Bu haber 1,596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,281 µs