En Sıcak Konular

Milii Eğitim'den merkezi sınavlara saat ayarı

8 Kasım 2013 10:18 tsi
Milii Eğitim'den merkezi sınavlara saat ayarı Liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez yapılacak olan 6 merkezî sınavla ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Sınavlar arası dinlenme süreleri 50 dakikadan 30'a düşürüldü.

Milii Eğitim'den merkezi sınavlara saat ayarı

 Haber7

 

Liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez yapılacak olan 6 merkezî sınavla ilgili önemli bir değişikliğe gidildi. Sınavlar arası dinlenme süreleri 50 dakikadan 30'a düşürüldü.

Ortaöğretime geçişte 8. sınıflara uygulanacak merkezi sınavların arasındaki 50 dakikalık dinlenme süresinde Milli Eğitim Bakanlığı değişikliğe gitti. 28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek ortak sınavların süresi 40, sınavlar arasındaki dinlenme aralığı ise 30dakika olacak.


Ortaöğretime geçişte bu yıl ilk kez uygulanacak olan merkezî sınavlara 3 hafta kaldı. 8. sınıf öğrencileri, 28 Kasım Perşembe günü Türkçe, matematik ve din kültürü; 29 Kasım Cuma günü ise fen, inkılap tarihive yabancı dil derslerinden ortak sınava girecek. Yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi ve ailelerini yakından ilgilendiren sınavlarla ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Sınavlar arasında dinlenmek için verilen 50 dakikalık molalar, 30'a indirildi. Düzenlemeyle ortak sınavların süresi 40, sınavlar arasındaki dinlenme zamanı ise 30 dakika oldu. Zaman'ın dün manşetten duyurduğu haberde eğitimciler, 50 dakikalık sürenin fazla olduğuna dikkat çekmişti. Bu durumun, sonraki sınava girecek olan öğrencide kaygı artışına sebep olabileceğini vurgulamıştı.


Merkezî sınavlar arasında verilecek dinlenme sürelerinin 30 dakikaya düşürüldüğü haberini, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin verdi. Dün sabah saatlerinde sosyal paylaşımsitesi Twitter hesabından açıklama yapan Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ile ilgili geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde pilot uygulama yapıldığını söyledi.Uygulamada, 50 dakikalık araların uzun olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Tekin şu bilgiyipaylaştı: "Bu uygulamada olası aksaklıkları gördük. 50 dakika sınav arası çok uzun bulundu. Bu nedenle sınav saatlerini ‘40 dakika sınav, 30 dakika ara' şeklinde düzelteceğiz. Sınav 12.00'de bitecek."


Eğitim uzmanları, ortaokul öğrencileri için kritik öneme sahip 6 merkezî sınava yönelik özellikle öğretmenlere görev düştüğü görüşünde. Çamlıca Anafen Koleji Eğitim Koordinatörü İsmail Köksal'a göre olumsuz bir hava oluşmaması için öğrenciler dinlenme sürelerinde bir sonraki dersin hazırlığına yönlendirilmeli. Öğretmen, önce çocuklarla bir sohbet edip ‘sınav nasıl geçti?' gibi sorular sorarak rahatlatıcı bir konuşma yapmalı. Sınav çıkışında arkadaşlarıyla soruları değerlendirmemeleri konusunda öğrencileri uyarmalı. Molalar daha çok dinlenme ve basit ikramlarla geçirilmeye çalışılmalı.



Bu haber 1,380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,614 µs