En Sıcak Konular

Tümosan dizel motorda dışa bağımlılığı bitirecek

8 Kasım 2013 10:29 tsi
Tümosan dizel motorda dışa bağımlılığı bitirecek Tümosan, yerli traktör motoru üretimindeki tecrübesiyle otobüs ve kamyon motoru da geliştirecek. Şirket, Türkiye’nin dizelde dışa bağımlılığını bitirmeyi hedefliyor.

Tümosan dizel motorda dışa bağımlılığı bitirecek

Bugün

 

 

Tümosan, yerli traktör motoru üretimindeki tecrübesiyle otobüs ve kamyon motoru da geliştirecek. Şirket, Türkiye’nin dizelde dışa bağımlılığını bitirmeyi hedefliyor.

Albayrak Grup bünyesinde faaliyet gösteren ve yılda 45 bin adet traktör, 75 bin de dizel motor üretim kapasitesine sahip Tümosan, İTÜ Teknopark ile sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarıyla yüzde 100 yerli dizel kamyon ve otobüs motoru üretmek için harekete geçti.

Konya’daki fabrikasını basına açan şirket, bu yıla ilişkin finansal sonuçlarını ve hedeflerini açıkladı. Tümosan Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, şu an pazarda yüzde 15 pay ile ikinci üretici konumunda olduklarını belirterek hedeflerinin kısa sürede liderlik olduğunu söyledi. Öğün “Ar-Ge’ye yılda 5 milyon euro ayırıyoruz. Türkiye’nin dizel motor bağımlılığını bitirmek istiyoruz” dedi.

Hedef ihracatçı olmak

Türkiye’nin traktör üretim kapasitesinin yaklaşık 100 bin adet olduğuna da vurgu yapan Öğün “Tümosan olarak tek başımıza yılda 45 bin adet traktör, 75 bin adet motor üretiyoruz. Sadece traktör konusunda değil, inşaat, hasat makineleri ve diğer ekipmanlar kınusundan da söz sahibi olmak istiyoruz. Avrupa’da ciddi bir ihracatçı olup dünya markası olmak istiyoruz” diye konuştu.

Karı yüzde 105 arttı

Şirketin bu yıla ilişkin finansal sonuçlarını da değerlendiren Öğün, şöyle devam etti: “Yılın ilk dokuz ayında net kârımız 2012’nin aynı dönemine göre yüzde 105 artarak 41.1 milyon liraya çıktı. Ciromuz da aynı döneme göre yüzde 49.6 artarak 302 milyon lira oldu.


Bu haber 1,693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,296 µs