En Sıcak Konular

Kıdem tazminatında şimdilik uzlaşma yok

11 Kasım 2013 15:46 tsi
Kıdem tazminatında şimdilik uzlaşma yok Kıdem tazminatı meselesini görüşmek üzere işçi, işveren temsilcileriyle Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bir araya geldiği üçlü danışma kurulu toplantısından uzlaşma çıkmadı.

Kıdem tazminatında şimdilik uzlaşma yok

DÜNYA

Kıdem tazminatı ile ilgili üçlü danışma kurulu toplantısından uzlaşma çıkmadı. Çalışma Bakanı Çelik "10 gün içinde yeniden bir araya geleceğiz" dedi

Kıdem tazminatı meselesini görüşmek üzere işçi, işveren temsilcileriyle Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bir araya geldiği üçlü danışma kurulu toplantısından uzlaşma çıkmadı.

Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, bugüne kadar kıdem tazminatı, esnek çalışma ve istihdam bürolarıyla ilgili tüm tarafların ortaya koyduğu görüşlerin bir metin haline getirildiğini belirtti.

Bu aşamadan sonra oluşturulacak bir komisyonunu taslak metin üzerinde teknik düzeyde çalışma yapacağını belirten Çelik, bu çalışmanın 10 gün içinde tekrar üçlü danışma kurulu gündemine geleceğini söyledi.

Yapılacak toplantıda, taslak metinde yer alan görüşlerin uzlaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceğinin ortaya çıkacağını dile getiren Faruk Çelik, toplantının düzeyli ve seviyeli geçtiğini aktardı.

Kısa süre içinde yapılacak toplantıda, uzlaşılan ve uzlaşılmayan konuların netliğe kavuşacağını söyleyen Faruk Çelik, “Esnek çalışma, uzaktan çalışma ve istihdam bürolarıyla ilgili durum vardı. Konu üzerinde tarafların çekinceleri vardı. Bununla ilgili de çalışma yapılacak. Çıkış ihtimali olan alanlarda çıkış yolu arayacağız” dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Kıdem tazminatı rafa kalacak sözleri için "Paniğe gerek yok, bizim ağzımızdan öyle bir şey çıkmadı” dedi.



Bu haber 1,691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,894 µs