En Sıcak Konular

Kavisli iPhone'lar 2014'te geliyor

12 Kasım 2013 10:53 tsi
Kavisli iPhone'lar 2014'te geliyor Apple, gelecek yıl çıkaracağı yeni iPhone’lar için kavisli ekran ve yeni nesil sensörler üzerinde çalışıyor.

Kavisli iPhone'lar 2014'te geliyor

 

Bugün

Apple, gelecek yıl çıkaracağı yeni iPhone’lar için kavisli ekran ve yeni nesil sensörler üzerinde çalışıyor.

AB­D’­li tek­no­lo­ji de­vi App­le’ın, LG’­nin G Flex te­le­fo­nun­da ol­du­ğu gi­bi ye­ni çı­ka­ra­ca­ğı iP­ho­ne­’lar için de ka­vis­li ek­ran kul­la­na­ca­ğı bil­di­ril­di. Fir­ma ay­rı­ca, iP­ho­ne­’lar­da, ek­ran­da ağır ve­ya ha­fif do­ku­nuş­la­rı ayırt ede­bi­le­cek ye­ni bir sen­sör ge­liş­tir­me­ye ça­lı­şı­yor.

2014’te satışa sunulması bekleniyor

Bas­kı­ya du­yar­lı ola­cak bu ek­ran­la­rın şu an test edil­di­ği ve 2014’te sa­tı­şa çıkacağı söy­le­ni­yor. Ye­ni iP­ho­ne­’la­rın, es­ki mo­del­ler­le kar­şı­laş­tı­rıl­dı­ğın­da da­ha bü­yük ve oval bir ek­ra­na sa­hip ola­ca­ğı, ağır ve ha­fif do­ku­nuş­la­rı al­gı­la­ya­cak bir şe­kil­de ta­sar­la­na­ca­ğı tah­min edi­li­yor.

Telefonlar katlanacak

ABD’nin California eyaletinde faaliyet gösteren Apple firması, piyasaya çıkaracağı yeni iPhone’lar hakkında şimdilik açıklama yapmaktan kaçınıyor. Apple’ı bir kenara bırakırsak, LG G Flex ile, Samsung da Galaxy Round ile kavisli telefonlarını satışa sundular. Samsung ayrıca 2015’te katlanabilir telefon ve tabletler satışa sunacak. Önümüzdeki iki yıl mobil cihazlar için bir hayli yenilikçi olacağa benziyor.

2 cihaz birden sunulacak

App­le mühendisleri şu an bi­ri 4.7 inç di­ğe­riy­se 5.5 inç ol­mak üze­re iki fark­lı iP­ho­ne mo­de­li üze­rin­de ça­lı­şı­yor. Teknoloji dünyasında devrim yaratması beklenen bu cihazlar pazar rekabetini de farklı bir boyuta taşıyacağa benziyor.

iOS 7 iLE ÖNEMi ARTTI

Söz konusu kavisli ekran tercihinin hayata geçirilmesi durumunda Apple’ın alışılagelmiş tasarım dilinden oldukça farklı bir noktaya gideceğini söylemek yanlış olmayacak.

Saatle de gündemde

Apple’ın üzerinde çalıştığı söylenen ve iWatch olarak anılan akıllı saatinde kavisli bir ekran kullanacağına dair iddialar da daha önce gündeme gelmişti. Basınç seviyesini algılayan dokunmatik ekranlar ise özellikle Apple’ın iOS 7 ile birlikte daha fazla önem gösterdiği mobil oyun pazarını şaha kaldırabilecek bir gelişme olarak dikkat çekiyor.


Bu haber 1,433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,692 µs