En Sıcak Konular

Dolar haftanın en düşük seviyesinde

16 Kasım 2013 11:01 tsi
Dolar haftanın en düşük seviyesinde Fed'in tahvil alımlarının devam edeceği beklentisiyle Dolar/TL 2.03'ün altını test etti; 10 yıllık gösterge faiz kasım başından beri en düşük seviye olan yüzde 9'un altına indi.

Dolar haftanın en düşük seviyesinde

 

Dünya

Fed'in tahvil alımlarının devam edeceği beklentisiyle Dolar/TL 2.03'ün altını test etti; 10 yıllık gösterge faiz kasım başından beri en düşük seviye olan yüzde 9'un altına indi.
ABD Merkez Bankası'nın gevşek para politikasına devam edeceği beklentisi ve bu beklentiyi destekleyen ABD verileriyle dolar/TL bir haftanın en düşük seviyesi olan 2.03'ün altını test ederken 10 yıllık gösterge faiz kasım başından beri en düşük seviye olan yüzde 9'un altına indi.

Kur ve faizde ABD Merkez Bankası (Fed) başkan yardımcısı ve başkan adayı Janet Yellen'in tahvil alımlarının azaltılması konusunda acele etmeyeceği algısının oluşmasıyla hafta ortasında başlayan kur ve faizdeki aşağı yön bugün bu beklentiyi destekleyen ABD verileriyle devam etti.

Bu hafta açıklanan beklentilerin üzerindeki cari açık verisi sonrası 2.0610'a kadar yükselen dolar/TL bugün güne 2.0385 seviyesinde başladı. İmalat verisi öncesi 2.0382 seviyesinde olan dolar/TL, her iki ABD verisi ardından Fed'in tahvil alımlarının öngörülenden önce azaltılmayacağı beklentisiyle 2.0296'ya kadar geriledi.

Öte yandan ABD verileriyle euro/dolar paritesi de 6 günün zirvesi olan 1.35'in üzerine çıktı.

Faiz yüzde 8.7'ye indi

Tahvil-bono piyasasında 27 Eylül 2023 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.16 oldu. Valörlüde kapanış yüzde 9.13 seviyesindeydi. Bugün spot kapanış yüzde 9.08 TSİ 1650'de son işlem yüzde 8.99 seviyesindeydi.

Dün gösterge faizde hacimsiz işlemlerde spot kapanışta ortalama bileşik getiri yüzde 8.72, valörlüde yüzde 8.65 seviyesindeydi. Bugün spot ve valörlü kapanış yüzde 8.70 seviyesinden gerçekleşti.

Borsada yükseliş devam etti

Fed'in tahvil alımlarının devam edeceği beklentisiyle art arda ikinci günde de yükselişin sürdüren BIST-100 endeksi bankacılık hisselerinin desteğiyle yüzde 0.4 artıda kapandı.  Gün içinde 74,887.41 puana kadar yükselen BIST-100 endeksi 74,273.24 puandan kapandı.

 


Bu haber 1,409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,192 µs