En Sıcak Konular

Nejat Uygur hayata gözlerini yumdu

19 Kasım 2013 09:34 tsi
Nejat Uygur hayata gözlerini yumdu Usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Medistate Kavacık Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Nejat Uygur hayata gözlerini yumdu

Dünya

Usta tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Medistate Kavacık Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.


Uygur'un vefat ettiği Medistate Kavacık Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti.  

Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.  

Behzat Uygur: "Yaptığı herşeyle hatırlanacaktır"  

Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı.  

Süheyl Uygur ise Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak, şunları söyledi:  

"Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun."  

Basın toplantısına katılan Uygur'un oğulları Süha, Ahmet ve Kemal Uygur'un da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.  

Nejat Uygur kimdir?

Öğretmen bir annenin ve subay bir babanın üç çocuğundan ortancası olan Nejat Uygur, Kilisli sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilip meşhur edilmişti. Eğitimini Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamladı. İlkokulu Siirt, Ezine ve İntepe'de okumuş ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle başladı. Sarıyer, Çanakkale ve Manisa'da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne giren Nejat Uygur mezun olamadı..

Uygur'un yaşamını yitirdiği Medistate Kavacık Hastanesi'ne gelerek sanatçının yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, usta sanatçının vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Uygur'un gülen ve güldüren bir sanatçı olduğunu anlatan Sarıgül, "Zaman zaman bir heykeltıraş, zaman zaman bir sporcuydu. Mizah dünyamız çok önemli bir ışığını kaybetti. Nejat babanın bize bıraktığı mizah anlayışı ve nezaketi, her zaman gönlümüzde yaşayacak" diye konuştu. 

Sarıgül, Nejat Uygur için Çarşamba günü Şişli Kent Kültür Merkezi'nde tören düzenleyeceklerini aktararak, aynı gün Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılınacağını ve Uygur'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceğini ifade etti. 

Alişan: "Sanat camiası çok önemli bir ismi yitirdi"

Şarkıcı Alişan da Behzat ve Süheyl Uygur'u hastaneye kendisinin getirdiğini söyleyerek, birkaç saat sonra vefat haberini aldığını bildirdi.

Alişan, şunları kaydetti: 

"Uzun zamandan beri kendisini göremedim. Çünkü kimseyi yanına almıyorlardı. Zaten Behzat ve Süheyl abilerle hastaneye gelirken de onu konuştuk. Sanat camiası çok önemli bir ismi yitirdi. Mekanı cennet olsun." 

Seren Serengil de Nejat Uygur'un babasının arkadaşı olduğunu belirterek, iyi sanatçıları teker teker kaybettiklerini dile getirdi. Serengil, sanatçının sevenlerine sabır diledi. 

Bu arada, bazı sanatçılar, Uygur'un vefat ettiği hastaneye gelerek, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Gül'


Bu haber 1,745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,104 µs