En Sıcak Konular

Tekne almak isteyene devletten teşvik!

20 Kasım 2013 10:59 tsi
Tekne almak isteyene devletten teşvik! Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, önümüzdeki 10 yıl için önemli denizcilik hedefleri belirledi. Buna göre, her 75 kişiden birinin tekne sahibi olabilmesi için teşvik paketi hazırlanacak.

Tekne almak isteyene devletten teşvik!

 

Habertürk

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, önümüzdeki 10 yıl için önemli denizcilik hedefleri belirledi. Buna göre, her 75 kişiden birinin tekne sahibi olabilmesi için teşvik paketi hazırlanacak.

Denizciliği daha da geliştimek isteyen hükumet, her 75 kişiden birinin tekne sahibi olması için teşvik paketi uygulayacak. Şu anda Türkiye’de 2 bin 356 kişiden biri tekne sahibi. ABD’de ise bu rakam 18 kişide bire tekabül ediyor. Milliyet'in haberine göre, tekne bağlama ve limanlarla ilgili altyapı güçlendirilecek. Gemi trafiğinin izlenmesinde kullanılan altyapı değiştirilecek, yerli teknoloji kurulacak. Amatör denizci sayısı 1 milyona çıkarılacak. Bakanlığa göre 10 yıl içinde Türkiye’de 350 bin tayfa olacak. Birleşerek büyüyen tersanelere ise teşvik verilecek.

YÜZDE 70 YERLİ OLACAK
Gemi inşaatında kullanılacak teçhizat ve elektronik cihazlarda yüzde 70 yerli zorunluluğu da planlar arasında yer alacak. Devlet, denizcilikte ÖTV’siz yakıt uygulaması için önemli miktarda gelirden vazgeçti. 9 yıllık dönemde toplam 3 milyar 595 milyon liralık ÖTV tahsil edilmedi. Desteğin yüzde 27’si kamuya ait gemiler için verildi. ÖTV ödemeyen gemilerin yarıya yakınını yolcu gemileri oluşturdu.

ABD'Yİ VE ALMANYA'YI SOLLADIK
Türk zenginleri, yat siparişinde ABD’yi solladı. Geçen ayın verilerine göre toplam 2 bin 821 metrelik 656 yat siparişi verilen Türkiye, toplam 2 bin 670 metrelik 65 siparişi verilen ABD’yi sipariş edilen toplam yat uzunluğunda geride bıraktı. Türkiye İngiltere ve Almanya gibi ülkeleri de geride bıraktı. Türkiye’den biri 47, diğeri 45 metrelik iki ‘süper yat’ siparişi verildi.


Bu haber 1,496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,758 µs