En Sıcak Konular

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan kıdem tazminatı açıklaması

22 Kasım 2013 14:34 tsi
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan kıdem tazminatı açıklaması Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı haklarında bir milim bile geriye gidişin genel grev nedeni olacağını söyledi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan kıdem tazminatı açıklaması

 

Bugün

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı haklarında bir milim bile geriye gidişin genel grev nedeni olacağını söyledi. Hak-İş ve DİSK’e güç birliği çağrısı yapan Atalay, patronların asgari ücreti banka kartıyla deldiğini bildirdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, başkanlığa seçildiği günden bu yana ilk kez gazetecilerin karşısına çıktı, çok sert açıklamalar yaptı. Kıdemde kazanılmış haklardan geriye gidişi genel grev nedeni saydıklarını belirten Atalay, işçilerin sömürüldüğünü, devletin suistimalleri bildiği halde durumun değişmediğini söyledi.

Kıdem ortaya atılıyor işçi emekli oluyor

Kıdemin çalışanların en büyük güvencesi olduğunu ifade eden Atalay, “30 günden asla geri adım atmayız. 29 gün 5 saat olsa bile biz bunun içinde olmayız. Son toplantıda bakalım önümüze ne getirecekler? Haklarımızdan bir milim geri adım olursa, genel greve çıkarız. Hükümet ne zaman kıdemi ortaya atsa işçi panik olup emekli olmak istiyor, biz durduruyoruz” dedi.

Bakan’a da söyledim ama...

Başkan Atalay, zorunlu asgari ücretin iş hayatında uygulanmadığını belirtirken, “İşverenler işçinin maaşını asgari ücret üzerinden bankaya yatırı- yor. Daha sonra işçilerin banka kartları tek tek toplanıp işçilerin hesabına yatan maaşlarından bir bölümü geri çekiliyor. Bazı işverenler de eşleri işe alıp sadece birine maaş ödüyor. Bu durumu Çalışma Bakanı Faruk Çelik’e bizzat aktardım. İşçinin maaşlarına el konuyor dedim. Ancak hiçbir şey değişmedi” dedi.

3 konfederasyon birleşmeliyiz

Ata­lay, baş­ta kı­dem ol­mak üze­re iş­çi hak­la­rı­nın ko­run­ma­sı yo­lun­da Hak-İş ve DİS­K’­e bir­leş­me çağ­rı­sı yap­tı. Üç sen­di­ka­nın güç­le­ri­ni ve ka­sa­la­rı­nı bir­leş­tir­me­le­ri ha­lin­de kim­se­nin iş­çi­yi yu­ta­ma­ya­ca­ğı­nı ifa­de eden Ata­lay, “Oy ve­ren­le­rin yüz­de 70’i bi­ziz. Mec­li­s’­e gi­din 15 ki­şi yo­kuz. Bu hü­kü­met de ön­ce­ki hü­kü­met­ler de pat­ron ağır­lık­lı­” de­di.


Bu haber 1,905 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,099 µs