En Sıcak Konular

Ağustos'ta 40 bin öğretmen daha alınacak

25 Kasım 2013 10:16 tsi
Ağustos'ta 40 bin öğretmen daha alınacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında yeni bir atama yapılacağını ve buna 10 bin öğretmen daha ekleneceğini belirterek "Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz" dedi.

Ağustos'ta 40 bin öğretmen daha alınacak

 

Dünya 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında yeni bir atama yapılacağını ve buna 10 bin öğretmen daha ekleneceğini belirterek "Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz" dedi.

Trabzon Öğretmenevi'nde öğretmenler günü töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitimcilerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bizim dershanenin başarılı öğrencisi denmesinin, başarılı olan öğrencinin üstüne dershanenin adının yazdığı bir tişörtün giydirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Erdoğan, bu başarının okulun başarısı olduğunu söyledi. 

Erdoğan, "Bizim çocuklarımızda haftasonlarında yuvarlansın koşsun, çocukluklarını yaşasın. Bir çocuğun pedagojik yapsını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Eğitim bir süreçtir" dedi.

Öğretmen maaşını %303 artırdıklarını söyleyen Erdoğan, "Ek ders dahil ücretini 2002'de 635 lira iken 2.437 liraya yükselttik" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, "11 yılda 400 bin öğretmen aldık. Şubat'ta yeni bir atama yapacak, 10 bin öğretmen daha ekleyeceğiz. Ağustos'ta öyle zannediyorum ki 40 bin öğretmen daha ilave edeceğiz" dedi.

Erdoğan, dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin, "'Efendim benim elimde birikmiş öğretmenler var' diyorlar. Bugün bir gazetede onu okudum, '40 yaşın üstündekiler ne yapacak.' Biz 40 yaşın üstündekini de alacağız. Hiçbir bahane uydurmayın. 40 yaşın üstündekini de alacağız. Mülakatla alacağız, devletin okullarına koyacağız" dedi.

 


Bu haber 1,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,573 µs