En Sıcak Konular

100 binlerce kişiye iş imkanı sunulacak

25 Kasım 2013 10:22 tsi
100 binlerce kişiye iş imkanı sunulacak Mustafa Sever, "Teşvik sistemimiz yürürlüğe girdiğinden beri 102 milyar liralık yatırım hacminde, 6 bin 486 projeye teşvik belgesi düzenledik. Yatırımlar devreye girdiğinde yüz binlerce kişiye yeni iş imkanı sunulacak" dedi

100 binlerce kişiye iş imkanı sunulacak

 

Dünya

Mustafa Sever, "Teşvik sistemimiz yürürlüğe girdiğinden beri 102 milyar liralık yatırım hacminde, 6 bin 486 projeye teşvik belgesi düzenledik. Yatırımlar devreye girdiğinde yüz binlerce kişiye yeni iş imkanı sunulacak" dedi

 

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye'nin normalleşen ve daha da demokratikleşen bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide sınıf atladığını söyledi. 


Sever, AK Parti Konya İl Teşkilatınca Seydişehir'de düzenlenen Siyaset Akademisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin memuruna maaş ödemek için IMF'den borç istediğini hatırlatarak, "Yeni Türkiye ise IMF'ye mayıs ayında 23,5 milyar dolar borcunu ödeyen, üstüne de '5 milyar dolar kredi verebilirim' diyen bir ülke haline geldi" dedi.

Türkiye'de kış değil, bahar havası var

Her dilin özgürce konuşulması, inançların özgürce yaşanması ve inançların gereğini yapmanın önündeki engellerin kaldırılmasının normal olduğunu anlatan Sever, şöyle devam etti: 

"Yeni Türkiye artık normalleşen, demokratikleşen ve daha da özgürleşen bir Türkiye. İnşallah, 2023 Türkiye'si çok daha güçlü, çok daha demokratik, çok daha özgür bir ülke olacak. Yeni Türkiye'de, terör yok. Terör sorunun ülke ekonomisine maliyeti 2,3 trilyon lirayı buldu. Şükürler olsun, şimdi Türkiye'de kış değil, bahar havası var. Artık düşmanlık değil, dostluk rüzgarları esiyor. Bu güzel gelişmelerle genele bakacak olursak, son 10 yılda kimsenin hayal dahi edemeyeceği güzel gelişmeler, hamleler gerçekleştirildi. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, tarımda, sanayide, üretimde, ihracatta, ekonomide önemli başarılar elde edildi." 

Türkiye'nin son 10 yılın büyüme ortalamasının, dünyada yaşanan krize rağmen yüzde 5.1 olduğunu dile getiren Sever, yapılan araştırmaların Türkiye'nin, 10 yıl sonra dünya ekonomisinde ilk 14-15 ülkeden biri olacağını gösterdiğini söyledi. 

Sever, 1923 ile 2003 yılları arasında Türkiye'ye gelen yatırımların 14,6 milyar dolar olduğunu bildirerek, şunları kaydetti: 

"2003'ten bugüne kadar ülkemize gelen doğrudan yatırım miktarı 131 milyar doları aştı. Yani ülkemize son 10 yılda yaklaşık 9 kat fazla yatırım geldi. Yabancı yatırımları ülkemize daha çok çekebilmek için yatırımcıları daha fazla teşvik edecek yepyeni bir sistem ortaya çıkardık. Teşvik sistemimiz yürürlüğe girdiği tarihten ekim sonuna kadar 102 milyar liralık yatırım hacminde 6 bin 486 projeye teşvik belgesi düzenledik. İnşallah bu yatırımlar devreye girdiğinde yüz binlerce kişiye yeni iş imkanı sunulacak." 


Bu haber 1,464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,320 µs