En Sıcak Konular

Meteoroloji'den Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış uyarısı

25 Kasım 2013 10:47 tsi
Meteoroloji'den Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye bugünden itibaren Orta Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji'den Antalya ve Muğla için kuvvetli yağış uyarısı 

 

Bugün 


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye bugünden itibaren Orta Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağış bekleniyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, güney yönlerden esecek fırtına ile Kıyı Ege, Antalya, Manisa, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya'nın kıyı kesimleri başta olmak üzere Muğla, Antalya, İzmir ile Balıkesir'in batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması öngörülüyor.

İL İL HAVA TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Salı günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman ile Diyarbakır çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Bolu, Düzce ile Ankara'nın kuzeybatısında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege'de güneybatı, Batı Akdeniz'de güneydoğu zamanla Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, Antalya, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Sivas ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde devam edecek yağışların, perşembe ve cuma günleri kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak perşembe günü Bursa, Kütahya, Bilecik, Bolu ve Kastamonu'nun yüksekleri ve dağlık kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Antalya için uyarı

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi, bugün öğleden sonra Muğla sahil şeridinde, akşam saatlerinde Antalya ve batı ilçelerinde, gece yarısından sonra da doğu ilçelerinde çok kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulundu.

Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede hava durumu sağanak ve gökgörültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar Muğla sahil şerinde öğleden sonra çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Antalya ve batı ilçelerinde akşam saatlerinde, Göller Yöresi'nin güney kesimlerinde ve Antalya'nın doğu ilçelerinde gece yarısından sonra çok kuvvetli olacak.

Güney yönlerden kuvvetli esen rüzgar, öğle saatlerinden itibaren Bodrum-Kaş arasında, akşam saatlerinden itibaren de Alanya-Anamur arasında fırtınamsı rüzgar şeklinde esecek.

Denizlerde hava

Denizlerde rüzgar güney yönlerden 4 ile 5, öğle saatlerinden itibaren Bodrum-Kaş, gece saatlerinden itibaren Alanya-Anamur arasında 5 ile 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1,5 ile 3 metre civarında olacak.

Hava, yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak geçecek. Görüş yağış anında 1 kilometreye kadar düşecek.

İzmir

Öte yandan İzmir'de, sabaha karşı başlayan sağanak yağış kentte etkili oldu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İzmir kent merkezinde 06.00 sıralarında başlayan sağanakta, yaklaşık 1,5 saatte metrekareye 16,4 kilogram yağış düştü.

Alsancak Gar Kavşağı ve Cumhuriyet Bulvarı başta olmak üzere önemli geçiş noktalarında su birikintilerine yol açan sağanak, sabahın ilk saatlerinden itibaren araçların geçişini güçleştirdi.

 İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ekipleri, yağışla su baskını açısından riskli bölgelerde, kontrol yaparak önlem aldı.


Bu haber 1,479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,560 µs